HWSW

Elkészült az iGO iPhone-ra is

Hosszúnak tűnhetett a várakozás az iPhone-felhasználóknak, de a Nav N Go végre bejelentette, hogy befejeződtek az Apple mobiljára fejlesztett iGO 8 munkálatai. A hír viszont nem jelenti azt automatikusan, hogy mostantól elérhető is a program, az Apple-ön múlik a megjelenés dátuma.

Korábban a Nav N Go képviselői a HWSW-nek már elmondták, hogy az iGO portolása iPhone-ra  alapjában véve nem okozott komoly kihívást, s jó ideje rendelkezésre is állt már az alapanyag, csak arra vártak, hogy az iPhone szoftvere is támogassa a "turn-by-turn" navigációt. Az Apple mobiljához készült navigációs szoftver viszont nem a cég zászlóshajójaként funkcionáló iGO 8.3 adaptációja, hanem az annál jóval egyszerűbb, laikus felhasználók számára is könnyen értelmezhető iGO Amigo alapjaira épül.

Arról egyelőre semmilyen publikus információ nincs, hogy a program mennyibe fog kerülni, pontosan mekkora méretű lesz, illetve hogyan jut el a felhasználókhoz. Amennyiben az iGO Amigo PNA-változatát vesszük alapul, akkor egy teljes Európa vagy egy teljes USA térképpel több mint 1 gigabájtos letöltésre lenne szükség, ami elméletben messze túllő az iPhone-ra engedélyezett szoftverek méretén, s nem korlátlan 3G adatcsomag esetén kellemetlen meglepetéseket okozhat majd a felhasználóknak.

Az egyetlen fix pont a bejelentéssel kapcsolatban egy videó, melyet a Nav N Go töltött fel a YouTube-ra, illetve egy weboldal a www.igomyway.com [1] címen, ahol az ígéretek szerint a későbbiekben több részletet is találnak majd az érdeklődők. Az iPhone 3.0 SDK-ja márciusban mutatkozott be hivatalosan, amikor is a Nav N Go mellett több nagy navigációs cég is bejelentette iPhone szoftverét. A versenyben a magyar cég terméke neve miatt kaphat némi hátszelet, hisz az "i" betűs iGO név szimpatikus lehet az Apple-rajongóknak.

A cikkben hivatkozott linkek:
[1] http://www.igomyway.com
A cikk adatai:
//www.hwsw.hu/hirek/42394/igo-nav-n-go-apple-iphone-navigacio-gps.html
Író: Dojcsák Dániel (dojcsak.daniel kukac hwsw.hu)
Dátum: 2009. június 24. 18:07
Rovat: digitális otthon