Szerző: Koi Tamás

2008. november 27. 13:20

Megjelent az ESET NOD32 és Smart Secuirty 4.0-s verziójának első bétája

A nagyobb nyilvánosság számára is elérhetővé tette a biztonsági szoftvereket fejlesztő ESET a NOD32 antivírus és Smart Security alkalmazások új, 4.0-s verziójának első bétaváltozatát.

[HWSW] A nagyobb nyilvánosság számára is elérhetővé tette a biztonsági szoftvereket fejlesztő ESET a NOD32 antivírus és Smart Security alkalmazások új, 4.0-s verziójának első bétaváltozatát.

Az ESET bétatesztprogramjában megjelent a NOD32 vírusirtó és a tűzfallal és spamszűrővel is ellátott ESET Smart Security 4.0-s verziójának első bétája. Az új verziókba a jelenleg elérhető, 3.0-s változathoz képest több kisebb-nagyobb újítás került: ez a változat már direktben támogatja a Windows Live Mail és Mozilla Thunderbird levelezőrendszereket és képes átvizsgálni a titkosított (SSL, HTTPS és POP3S) levélforgalmat is.

Az új verziókban emellett javítottak a Vista User Account Control kompatibilitáson, illetve a végleges változatok a 2 gigabájtnál nagyobb méretű állományok szkennelésére is megfelelően fel lesznek készítve. A programok részét képezi a SysRescue és SysInspector modul is -- előbbivel bootolható katasztrófaelhárító-lemezek (vagy USB-s adattárolók) készíthetők, utóbbi egyebek mellett futó processzeket, a hálózati csatlakozásokat és a regisztrációs adatbázist analizálja, ami elsősorban akkor jöhet jól, ha fel szeretítenénk deríteni egy fertőzést.

A 4.0-s verziók az eddigiektől eltérő módon kezelik a számítógéphez csatlakoztatható külső adathordozókat, például pendrive-okat, merevlemezeket: a hozzáférés eszközszinten is blokkolható, de akár az egyes USB-kapuk is letilthatók velük. Ezeknél az adattárolóknál a program alapbeállításaitól függetlenül egyedi heurisztikus keresési beállítások is megadhatók.

Az ESET NOD32 Antivirus és Smart Security 4.0 verziójának első bétaváltozatai elérhetők a szoftvercég Beta Program weboldaláról, ugyanitt olvasható az újdonságok teljes listája. A program végleges változatait várhatóan a jövő évi CeBIT alkalmával mutatja majd be a szlovák cég, a magyar változatok megjelenése is ebben az időszakban várható.


Az ESET az új PC-s alkalmazásokkal nagyjából egy időben elérhetővé tette az okostelefonok és kézi eszközök számára fejlesztett víruskeresőjét, az ESET Mobile Antivirust (EMAV). A kizárólag Windows Mobile operációs rendszerekkel kompatibilis víruskereső heuresztikus keresési modullal rendelkezik, képes a tömörített (.cab) fájlokba is belenézni valamint kiszűri az SMS-ben érkező spameket is.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

6

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.