:

Szerző: Bányai György

2008. május 7. 10:12

Képek a Motorola 5 megapixeles képeket készítő mobiljáról

A szebb időket látott Motorola számára újabb lendületet adhat a közel piacérett MotoZINE ZN5 mobiltelefon, amely a Kodak új, öt megapixeles képérzékelő szenzorát alkalmazza. A friss fejlesztés divatos külsejű, és a kisméretű szenzornak hála vékony külsőben kínálja az öt megapixeles, zajmentes képek készítésének lehetőségét.

[HWSW] A szebb időket látott Motorola számára újabb lendületet adhat a közel piacérett MotoZINE ZN5 mobiltelefon, amely a Kodak új, öt megapixeles képérzékelő szenzorát alkalmazza. A friss fejlesztés divatos külsejű, és a kisméretű szenzornak hála vékony külsőben kínálja az öt megapixeles, zajmentes képek készítésének lehetőségét.

A Motorola MotoZINE ZN5 mobil nagy dobása a Kodak új képérzékelője, mely mellé természetesen autofókuszos optikát és xenon-LED vakut párosítottak a mérnökök. Az optikát pedig a szokatlanul nagy lencsevédő takarja. A billentyűzet éppúgy, mint a ROKR E8 esetében nem emelkedik ki a készülékházból, elég azt megérinteni. A készülék kijelzője 240 x 320 képpontos lesz, tartalmazni fog Bluetooth 2.0 modult, operációs rendszerként pedig Montavista Linux 2.6.1 operációs rendszer áll majd hadrendbe.

A kevesebb mint 12 milliméter vékony ZN5 lelke egy 500 MHz-es processzor, azonban 3G, illetve HSDPA képességek nem találhatóak a kínált lehetőségek között, az adatátvitel sajnos csak GPRS-ben és EDGE-ben merül ki. Az extrák között TV-kimenet és 3,5 milliméteres jack aljzat szerepel, utóbbi egyezik a fülhallgatók szabványos csatlakozóméretével, ezeket adapter nélkül lehet majd a készülékbe dugni.

Motorola MotoZINE ZN5

A Kodak új fejlesztése a kisebb fizikai méretekkel megáldott, vékonyabb mobiltelefonokban is elérhetővé teszi a nagy felbontású, kitűnő képminőséget. Az új CMOS képérzékelőt alapjairól tervezték újra, a képpontok távolsága az eddigi 1,7 helyett mindössze 1,4 mikron. A KAC-05020 képérzékelő a Kodak tavaly júniusban bejelentett új színszűrőjét alkalmazza, amely részben eltér Dr. Bryce Bayer, a Kodak mérnöke által 1976-ban fejlesztett Bayer mintától. Az új minta CCD és CMOS érzékelőkön egyaránt alkalmazható, és variálható is, de nyolc képpont esetén kettő a zöld színt, egy-egy pedig a kéket és a vöröset, a maradék négy pedig -- ellentétben a Bayer mintától -- a teljes színskálát érzékeli.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 19:06

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.