Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Képek a Motorola 5 megapixeles képeket készítő mobiljáról

Bányai György, 2008. május 07. 10:12
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A szebb időket látott Motorola számára újabb lendületet adhat a közel piacérett MotoZINE ZN5 mobiltelefon, amely a Kodak új, öt megapixeles képérzékelő szenzorát alkalmazza. A friss fejlesztés divatos külsejű, és a kisméretű szenzornak hála vékony külsőben kínálja az öt megapixeles, zajmentes képek készítésének lehetőségét.

[HWSW] A szebb időket látott Motorola számára újabb lendületet adhat a közel piacérett MotoZINE ZN5 mobiltelefon, amely a Kodak új, öt megapixeles képérzékelő szenzorát alkalmazza. A friss fejlesztés divatos külsejű, és a kisméretű szenzornak hála vékony külsőben kínálja az öt megapixeles, zajmentes képek készítésének lehetőségét.

A Motorola MotoZINE ZN5 mobil nagy dobása a Kodak új képérzékelője, mely mellé természetesen autofókuszos optikát és xenon-LED vakut párosítottak a mérnökök. Az optikát pedig a szokatlanul nagy lencsevédő takarja. A billentyűzet éppúgy, mint a ROKR E8 esetében nem emelkedik ki a készülékházból, elég azt megérinteni. A készülék kijelzője 240 x 320 képpontos lesz, tartalmazni fog Bluetooth 2.0 modult, operációs rendszerként pedig Montavista Linux 2.6.1 operációs rendszer áll majd hadrendbe.

A kevesebb mint 12 milliméter vékony ZN5 lelke egy 500 MHz-es processzor, azonban 3G, illetve HSDPA képességek nem találhatóak a kínált lehetőségek között, az adatátvitel sajnos csak GPRS-ben és EDGE-ben merül ki. Az extrák között TV-kimenet és 3,5 milliméteres jack aljzat szerepel, utóbbi egyezik a fülhallgatók szabványos csatlakozóméretével, ezeket adapter nélkül lehet majd a készülékbe dugni.

Motorola MotoZINE ZN5

A Kodak új fejlesztése a kisebb fizikai méretekkel megáldott, vékonyabb mobiltelefonokban is elérhetővé teszi a nagy felbontású, kitűnő képminőséget. Az új CMOS képérzékelőt alapjairól tervezték újra, a képpontok távolsága az eddigi 1,7 helyett mindössze 1,4 mikron. A KAC-05020 képérzékelő a Kodak tavaly júniusban bejelentett új színszűrőjét alkalmazza, amely részben eltér Dr. Bryce Bayer, a Kodak mérnöke által 1976-ban fejlesztett Bayer mintától. Az új minta CCD és CMOS érzékelőkön egyaránt alkalmazható, és variálható is, de nyolc képpont esetén kettő a zöld színt, egy-egy pedig a kéket és a vöröset, a maradék négy pedig -- ellentétben a Bayer mintától -- a teljes színskálát érzékeli.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.