Szerző: Ady Krisztián

2008. április 3. 15:40

Plazmakijelzőket építene a mobiltelefonokba a Panasonic

A Panasonic tegnap meglepő bejelentést tett: alacsony feszültségű plazmatechnológiára épített kijelzőkkel látná, látja el a jövő multimédiás mobiltelefonjait, hordozható eszközeit. A cég szerint ezek a kijelzők adott méretben sokkal olcsóbban gyárthatók, mint a hasonló képminőségre képes, rivális szerves (OLED) kijelzők.

[HWSW] A Panasonic tegnap meglepő bejelentést tett: alacsony feszültségű plazmatechnológiára épített kijelzőkkel látná, látja el a jövő multimédiás mobiltelefonjait, hordozható eszközeit. A cég szerint ezek a kijelzők adott méretben sokkal olcsóbban gyárthatók, mint a hasonló képminőségre képes, rivális szerves (OLED) kijelzők.

Az új plazmakijelzőket az AbleCommtól licencelt technológiák segítségével gyártja majd a Panasonic, melyek nem csak a mobiltelefonokban, hanem más kijelzőkkel szerelt készülékekben, fényképezőgépekben, vagy akár POS-terminálokban is használhatók lesznek. A 1,5 voltos feszültséggel működő kijelzők hasonló vékonyságúak, kontrasztúak, színvilágúak, mint az OLED-panelek, azonban utóbbiaknál jóval olcsóbban előállíthatók.

Panasonic

Az első plazmakijelzős mobilt az AT&T nemrég beindított mobiltévés szolgáltatásához lehet majd megvásárolni a tengerentúlon, várhatóan az ősz folyamán. A kijelzők szinte bármilyen mai színes mobiltelefonban megjelenhetnek és 1,5 voltos kialakításuknak köszönhetően nem igényelnek majd speciális áramellátást. A Panasonic kijelzői a Hewlett-Packard nyomtatóiban is helyet kapnak, a vállalatok két éves exkluzív megállapodást kötöttek erről.

a címlapról