Szerző: Bányai György

2008. január 15. 12:13

2009 elején érkeznek a Linux-alapú Palm OS II-re épülő készülékek

Tavaly ősszel jelentette be a Palm, hogy új okostelefonjainak operációs rendszere nem a jelenleg piacon lévő modellekben található Palm OS Garnet lesz, hanem egy linuxos alapokra épülő új változat. A Palm OS II-re épülő termékek 2009-től lesznek kaphatóak a kereskedelmi forgalomban.

[HWSW] Tavaly ősszel jelentette be a Palm, hogy új okostelefonjainak operációs rendszere nem a jelenleg piacon lévő modellekben található Palm OS Garnet lesz, hanem egy linuxos alapokra épülő új változat. A Palm OS II-re épülő termékek 2009-től lesznek kaphatóak a kereskedelmi forgalomban.

A múlt heti bejelentés arról szólt, hogy a Palm OS II fejlesztése gőzerővel folyik, és a jövő év elején bemutatásra kerülhet az első ezzel meghajtott okostelefon is. Stephane Maes, a Palm okostelefonok marketingosztályának alelnöke elmondta, hogy a Palm OS II operációs rendszer még az idei év végén elkészülhet, ezzel egyidőben kezdődik a fejlesztői eszközök kiadása az új operációs rendszerre programokat fejlesztők számára, akik a meglévő alkalmazásaik kompatibilitási tesztjeit is elvégezhetik majd.

A fejlesztők az első készülékekből is kaphatnak majd egy fejlesztőkészlettel egybecsomagolt kiszerelésben, még a termék fogyasztói piacra érkezése előtt. A 2008-as év a fejlesztések mellett a jelenlegi termékek forglmazásával történik majd, amelyek között nem csak Palm operációs rendszerrel rendelkezőt találunk, hanem windowsos változatokat is szép számmal. Maes hozzátette, hogy az idei évben a Centro lesz a kínálat szíve, de pár Windows Mobile-alapú termék is piacra kerül még az idén.

Palm Centro
Palm Centro

A Palm mobilplatformja alapos modernizáción esik át, például képes lesz egyidejűleg adat- és hangforgalmat bonyolítani, illetve alapvetően támogatja majd a jól megszokott Palm alkalmazásokat, melyek Windows Mobile platformon elérhetetlenek. Az új szoftverkörnyezetre külső cégek, vagy egyedi fejlesztők is könnyebben fejleszthetnek majd saját alkalmazásokat.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról