Szerző: Ady Krisztián

2007. augusztus 24. 08:38

ADSL nélkül is rendelhető a T-Home internettelevíziós szolgáltatás

Szabadabbá tette, alapvető láncaitól azonban továbbra sem tudta megszabadítani T-Home TV internettelevíziós szolgáltatását a T-Online. A tegnaptól elérhető, legfrissebb ajánlat szerint már T-Online ADSL-t sem kell rendelni az IP-televíziós előfizetéshez, elegendő csupán egy T-Com telefonvonal. Egyben elindult a T-Home TV portál is, melyen keresztül majd távolról is felvételre programozhatjuk set-top-boxunkat.

[HWSW] Szabadabbá tette, alapvető láncaitól azonban továbbra sem tudta megszabadítani T-Home TV internettelevíziós szolgáltatását a T-Online. A tegnaptól elérhető, legfrissebb ajánlat szerint már T-Online ADSL-t sem kell rendelni az IP-televíziós előfizetéshez, elegendő csupán egy T-Com telefonvonal. Egyben elindult a T-Home TV portál is, melyen keresztül majd távolról is felvételre programozhatjuk set-top-boxunkat.

Gordiuszi csomó

A kötöttségek továbbra is megmaradtak, melyeknek gyökere technikai eredetű: csak és kizárólag Magyar Telekom telefonvonalra rendelhető az internetes tévé, illetve le kell mondanunk más szolgáltatótól származó ADSL-előfizetésünket, ha rendelkezünk ilyennel, de a szerződés fennállása alatt sem rendelhetünk ilyet a "csupasz" T-Home TV mellé. Az új ajánlat tehát elsősorban azoknak a T-Com előfizetőknek szólhat, akiket az internet egyáltalán nem vonz, nincs arra szükségük, a T-Home TV új szolgáltatásai azonban felcsigázták érdeklődésüket.

A T-Online a szolgáltatással egyre több felhasználót ér el -- bár szerkesztőségünk rögtön tudna mutatni olyan bosszankodó előfizetőt, akihez elvileg be lehet, gyakorlatilag azonban mégsem a T-Home TV-t kötni -- jelenleg körülbelül egymillió embert, azaz valamivel több mint 300 ezer háztartást "fednek" le vele. A magenta internetszolgáltató az idei év végére több tízezres tömeggel számolt, azonban jelenleg még csupán kétezer körüli előfizetővel rendelkezik a T-Home TV. A jelenlegi előfizetők a megállítható adást, a műsorrögzítés lehetőségét, illetve az azonnal elérhető videotékát tartják a legvonzóbb szolgáltatásoknak.

Lapunk kérdésére Megyeri Tibor, a T-Online Magyarország Zrt. hozzáférés menedzsment osztályvezetője elmondta, hogy az új csomagok kialakításának célja az volt, hogy olyan ügyfelek számára is elérhetővé tegye a "hagyományos" tévéelőfizetésekhez képest új élményt nyújtó és sokkal többet tudó szolgáltatását, akik internetelőfizetéssel nem rendelkeznek, ám szeretnek televíziózni, szórakozni és érdeklik őket a filmek -- mely cél természetesen az előfizetőszám növelését is magába foglalja.

HBO Digital
HBO Digital a T-Home TV-n

Bővülő terület

A szolgáltatási terület nemrég bővült Székesfehérvár területével, a megyeszékhely lakóinak 30 napos, kötelezettség és belépési nélküli kipróbálási lehetőséget is biztosít a T-Online. Az árak továbbra is kedvezőek maradtak, az internetszolgáltatás nélkül rendelhető T-Home TV csomagok csupán bruttó 300 forinttal kerülnek többe, mint ha -- a külön fizetendő T-Online -- ADSL-lel együtt kérhetnénk csak őket.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról