Szerző: Ady Krisztián

2007. április 12. 11:47

Edgeline: új vállalati nyomtatási technológia a HP-tól

Világhódító útjukra indultak tegnap a HP 2006 októberében bemutatott, közel 1,5 milliárd dollárból kifejlesztett Edgeline nyomtatótechnológiát alkalmazó, nagyvállalatoknak szánt HP Color CM8060/CM8050 multifunkciós nyomtatók, melyekhez hazánkban május-június folyamán lehet majd hozzájutni. A nyomtatókat nem lehet majd hagyományos formában megvásárolni, csupán a HP és partnerein keresztül nyújtott szolgáltatás keretében bérelhetők.

[HWSW] Világhódító útjukra indultak tegnap a HP 2006 októberében bemutatott, közel 1,5 milliárd dollárból kifejlesztett Edgeline nyomtatótechnológiát alkalmazó, nagyvállalatoknak szánt HP Color CM8060/CM8050 multifunkciós nyomtatók, melyekhez hazánkban május-június folyamán lehet majd hozzájutni. A nyomtatókat nem lehet majd hagyományos formában megvásárolni, csupán a HP és partnerein keresztül nyújtott szolgáltatás keretében "bérelhetők".

Edgeline

Az új multifunkciós nyomtatók nevéből nem véletlenül hiányzik az OfficeJet, DeskJet, vagy LaserJet, ezek ugyanis a HP új, skálázható Edgeline technológiájára, nagyteljesítményű nyomtatóműjére épülnek. Az Edgeline teljes A4-es szélességben képes színes nyomatokat is elkészíteni a nyomtatófej mozgatása nélkül, villámgyorsan, a fejblokkokat csupán A3-as nyomtatás esetén mozgatja el. A lapok kizárólag fém alkatrészekkel érintkeznek, így nincs sztatikus feltöltődés, a fejek előtt forgó, vákummal dolgozó hengeren egyszerre három darab A4-es lap fér el, melyek sorban elhaladnak a nyomtatófejek előtt.

A három, pigmentalapú festékekből összeállított -- így ragyogó színeket biztosító -- alapszínt (CMY) és a fekete festéket speciális kötőanyag rögzíti gyorsan a papírhoz, ez alapfeltétele a gyors és jó minőségű nyomtatásnak. A kötőanyagot nem az egész lapra, csupán az adott festékcsepp alá viszik fel, mely annak pozícionálását is pontosabbá teszi. A végeredmény egy akár fotóminőségű színes nyomatok készítésére is alkalmas, villámgyors nyomtatási technológia, mely vízálló, színpompás nyomatokat képes készíteni.

A HP az új modellekkel az ügyfeleinek olyan eszközöket kíván biztosítani, melyek a nyomtatási környezet könnyebb kezelhetőségét, jobb menedzselését teszik lehetővé, melyek olcsóbb nyomtatást biztosítanak, megbízhatók és előre tervezhető költségeket jelentenek, ezzel javíthatják az információs munkafolyamatokat. A HP CM8060/CM8050 multifunkciós eszközök valamennyi jellemzője azonos, ám a HP CM8060 nagyobb nyomtatási sebességet kínál, maximum 60 oldal/perc fekete-fehér és 50 oldal/perc színes nyomat elkészítésére alkalmas. A HP CM8050 sebessége 50 oldal/perc a fekete-fehér, és 40 oldal/perc a színes oldalak esetén, normál papíron.

A nyomtatók része az Easy Select Control Panel, egy 10 hüvelyk átmérőjű színes érintőképernyős kezelőpanelen, amely jól áttekinthetően jeleníti meg valamennyi elérhető alkalmazást és beállítást. A HP AutoNav segíti a felhasználókat a problémák megoldásában, például a kijelzőn megjelenp videókkal, melyek lépésről lépésre vezetnek egy papírelakadás megszüntetéséhez. Ugyanezt segítik az útmutató LED diódák sorozata, és olyan ajtónyitás érzékelők, amelyek a gyorsabb megoldás érdekében digitális jelzésekként vezetik a felhasználót a probléma forrásához.

HP Color CM8060/CM8050

Csak szolgáltatás részeként

Az új nyomtatókat nem lehet különálló termékként kiskereskedőknék megvásárolni, kizárólag szolgáltatás keretében lehet majd hozzájuk jutni a HP-tól, vagy partnereitől. A használatalapú árazással akár 30 százalékos megtakarítás is elérhető a színes nyomtatásnál és másolásnál. A HP más-más árat számít fel a professzionális színes, az általános irodai színes és a fekete-fehér oldalak nyomtatásáért, melyet egy intelligens rendszer, a Color Accent funkció egészít ki. Ez utóbbi tovább csökkenti a nyomtatási költségeket, mivel a fekete-fehér oldalak költségét számítja fel azoknál az oldalaknál is, amelyek csak kis mennyiségű színt tartalmaznak.

A HP új szoftveres megoldásokat is bejelentett, a HP Web Jetadmin új változatát, mely már .Net-alapú, ennek köszönhetően sebessége is megnőtt. A HP Web Jetadminnal egy szabványos webböngészőn keresztül távolról telepíthető, konfigurálható és menedzselhető a HP és a nem HP gyártmányú hálózatra kötött eszközök széles köre. Tizedik születésnapja alkalmából az új HP Web Jetadmin 10.0 számos új funkcióval bővült, mint a fejlettebb biztonság, a felhasználóbarátabb kezelőfelület, kapcsolódás a HP Instant Support-hoz, vagy az új kellékanyag-menedzselési lehetőségek többféle eszközhöz. Az új szoftver április 30-tól lesz letölthető.

Megújult a HP univerzális nyomtatómeghajtó-csomagja, az Universal Print Driver is, melynek 4.0-ás változata szintén április végétől lesz elérhető. A továbbfejlesztett Windows Vista kompatibilitással bíró szoftvercsomag automatikusan kezel minden hálózatba kapcsolt, illetve közvetlenül csatlakoztatott HP eszközt, a leggyakoribb munkák nyomtatásához egyetlen kattintással beállítható, nyomtatási parancsikonokat biztosít a felhasználóknak. A szoftver valós idejű információt nyújt a nyomtatási feladatokról és az eszközökről, így a végfelhasználók bizonyos problémákat maguk oldhatnak meg.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.