Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Még mindig a Google a legbefolyásosabb márkanév a világon

Bodnár Ádám, 2007. január 29. 12:50
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Továbbra is a Google a legbefolyásosabb márkanév a brandchannel.com felmérése szerint ahol a reklámipari szaklap olvasói közül több mint 3600-an adták le szavazatukat. A sorrend az alapján készül el, hogy egy adott márkanévhez kapcsolható termék vagy szolgáltatás mekkora hatással van az emberek hétköznapi életére. A márkaérték szerinti ranglistát évek óta vezető Coca-Cola például csak a kilencedik a listán.

hirdetés
[HWSW] Továbbra is a Google a legbefolyásosabb márkanév a brandchannel.com felmérése szerint ahol a reklámipari szaklap olvasói közül több mint 3600-an adták le szavazatukat. A sorrend az alapján készül el, hogy egy adott márkanévhez kapcsolható termék vagy szolgáltatás mekkora hatással van az emberek hétköznapi életére. A márkaérték szerinti ranglistát évek óta vezető Coca-Cola például csak a kilencedik a listán.

Az elmúlt öt évben harmadszor (2003, 2005, 2006) győztes Google elsősorban nem pénzügyi teljesítményével és nemzetközi terjeszkedésével hívta fel magára a figyelmet, hanem azzal, hogy már két jelentős angol nyelvű szótárba is bekerült a "to google" ige. A Google mögé a második helyre szoruló Apple is régóta szereplője a brandchannel.com éves listájának, 2004-ben az iPod nagy durranásának köszönhetően az almás cég volt az első a rangsorban, éppen a Google-t megelőzve.

A bronzérmet az -- immár Google-tulajdonban levő -- YouTube biztosította be, a negyedik pedig a Wikipedia lett. A YouTube és a Wikipedia teljesen újak a brandchannel listáján, korábban még sosem kerültek fel. Mindkét szolgáltatás jelszava a felhasználók által előállított tartalom, amelyet a YouTube készpénzre is tudott váltani, a 2005-ben alapított céget tavaly hihetetlen összegért, 1,6 milliárd dollárért vette meg a Google. A globális rangsor ötödik helyezetteje az idén várhatóan magyar üzletet is nyitó Starbucks kávéházlánc.

Érdekes megfigyelni, hogy az egyes kontinensek rangsorai mennyire eltérőek, Európában például tavaly az IKEA lett az első, megelőzve a Skype-ot és a Nokiát, a távol-keleten taroltak az olyan helyi iparvállalatok mint a Sony, a Toyota, a Samsung és a Honda, a dél-amerikaiakra viszont láthatóan a szeszes italok vannak a legnagyobb hatással, itt a Corona sör nyert a Bacardi előtt, majd a movistar mobilszolgáltató és a strandpapucsban utazó Havaianas következett, az ötös listát a Bimbo pékség zárta.

4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!