Szerző: Bodnár Ádám

2006. szeptember 18. 11:17

Red Hat Linux és JBoss alkalmazásszerver egy előfizetésben

Új előfizetési csomagokkal jelentkezik a Red Hat, amelynek keretén belül a vállalatoknak szánt operációs rendszere mellett elérhető lesz a JBoss alkalmazásszerver is. A legnagyobb Linux-disztribútor idén áprilisban vette meg a köztesszoftvereiről ismert JBosst, a vételár 350 millió dollár volt.

[HWSW] Új előfizetési csomagokkal jelentkezik a Red Hat, amelynek keretén belül a vállalatoknak szánt operációs rendszere mellett elérhető lesz a JBoss alkalmazásszerver is. A legnagyobb Linux-disztribútor idén áprilisban vette meg a köztesszoftvereiről ismert JBosst, a vételár 350 millió dollár volt.

Az új Red Hat Application Stack a Red Hat Enterprise Linux mellett tartalmazza a JBoss alkalmazásszervert, valamint a JBoss Hibernate-et is, valamint a MySQL és PostgreSQL nyílt forrású adatbázisok támogatását. Az előfizetési díjak évi 1999 dollártól indulnak szerverenként, de ez a kért terméktámogatási konstrukciótól függően akár évi 8499 dollárig is emelkedhet.

A Red Hat szerint a Linux-disztribúciója, valamint a JBoss köztesszoftverek segítségével költséghatékonyan alakítható ki modern szolgáltatásorientált architektúra, amely a menedzsment-eszközök és biztonsági termékek egyre bővülő kínálatával együtt vonzó, rugalmas és ugyanakkor olcsó vállalati infrastruktúrává áll össze. "A Red Hat Application Stack a nyílt forrású világ legjobbjait kínálja egy előfizetésben, amelyben benne foglaltatik a támogatás is. Ez a vevőknek az előre integráltság kényelmét adja anélkül, hogy hozzákötné őket egy szállítóhoz" -- mondta Todd Barr, a Red Hat nagyvállalati megoldásokért felelős vezetője. A RHAS

Természetesen a JBoss különféle megoldásai továbbra is elérhetők lesznek egyenként, és a különféle szoftverek fejlesztése is folytatódik más platformokra is, például Microsoft Windowsra vagy SUSE Linuxra. "Igazán nagy elismerés a számunkra, hogy ilyen sok JBoss terméket használnak Windowson" -- tette hozzá Barr, aki elmondta, a JBoss-ügyfelek mintegy fele Linuxot használ, többségében Red Hatet, a fennmaradó részük pedig Windowst.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról