Szerző: Bodnár Ádám

2006. június 14. 14:57

A BME segítségével modernizálta IT-infrastruktúráját a Groupama Biztosító

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) segítségével modernizálta informatikai rendszerét a Groupama Biztosító, a többszázmilliós fejlesztésnek és a megújult stratégiájának köszönhetően a vállalat az informatikailag legjobban felszerelt hazai biztosítók közé került.

[HWSW] A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) segítségével modernizálta informatikai rendszerét a Groupama Biztosító, a többszázmilliós fejlesztésnek és a megújult stratégiájának köszönhetően a vállalat az informatikailag legjobban felszerelt hazai biztosítók közé került.

A Groupama 2004-ben jelentős technológiai hátrányból indulva, az addigi szükségmegoldásokat megelégelve döntött úgy, hogy informatikai szempontból is a biztosítók élmezőnyébe kerül. Ennek érdekében a vállalat tavaly 250 millió forintos infrastrukturális fejlesztést hajtott végre, amelynek keretében új hálózat és eszközháttér került kiépítésre, a biztosító fővárosi és vidéki irodái egységes informatikai platformra kerültek. A cég 15 új szervert, 300 PC-t és 50 noteszgépet is üzembe helyezett.

A BME Méréstechnikai és információs rendszerek tanszékének segítségével a Groupama megújult hálózati infrastruktúrájának védelmi rendszerét, etikus hackeléssel tette próbára, a tesztelés során feltárt gyenge pontokat azóta meg is szüntették, tovább javítva a hálózati infrastruktúra biztonságát. Ezután a BME szakembereivel együttműködésben a Groupama új katasztrófavédelmi tervet alakított ki, a tesztelés során különféle katasztrófalehetőségeket (pl. tűzeset, földrengés, váratlan baleset, szándékos rongálás) vettek figyelembe és modelleztek. Az egyes esetekre részletes forgatókönyv készült, pontos erőforrás- és időelemzéssel.

A Groupama 2006-os további IT-beruházásainak iránya a szoftveres háttérfejlesztés, amelynek elsődleges célja az értékesítési hálózatok támogatása: a társaság idén nyáron egy korszerű üzletkötő és alkusz portált vezet be. A fejlesztések értéke jelenleg megközelíti az 50 millió forintot.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról