Szerző: Bodnár Ádám

2006. január 04. 12:57:52

NetLock biztonsági tanúsítványok nyílt forráskódú környezetben

A NetLock Kft. által kibocsátott tanúsítványok már nyílt forráskódú környezetben is zökkenőmentesen használhatók, így ez a cég az első hitelesítés-szolgáltató Magyarországon, akinek tanúsítványai Linux környezetben is alkalmazhatók és több böngészőben, többek között már a Mozilla 1.5 legújabb magyar nyelvű verziójában is alapértelmezetten megtalálhatók.

[HWSW] A NetLock Kft. által kibocsátott tanúsítványok már nyílt forráskódú környezetben is zökkenőmentesen használhatók, így ez a cég az első hitelesítés-szolgáltató Magyarországon, akinek tanúsítványai Linux környezetben is alkalmazhatók és több böngészőben, többek között már a Mozilla 1.5 legújabb magyar nyelvű verziójában is alapértelmezetten megtalálhatók.

A Firefox legújabb, 1.5-ös magyar változatában már a fokozott biztonságú tanúsítványok használata során korábban tapasztalható apróbb nehézségek is véglegesen megszűntek, a termékvonal másik tagjának, a Mozilla Thunderbird levelező 1.5 verziójának használatakor pedig lehetőség van arra, hogy a minősített tanúsítvánnyal elektronikus levelet írjunk alá. E lehetőséget egyelőre csak ez a levelezőprogram támogatja.

A NetLock fokozott biztonságú tanúsítványai már alapértelmezetten használhatók elektronikus aláírásra, illetve titkosításra a Mozilla Suite 1.8, Firefox 1.5, Thunderburd 1.5, Internet Explorer, Outlook, Outlook Express, The Bat, Eudora, PGP Universal 2.0, Kmail, Konqueror, Kleopatra és Safari szoftverekben. A vállalat a továbbiakban is arra törekszik, hogy az elektronikus aláírás és titkosítás létrehozásához szükséges fokozott biztonságú tanúsítványai minél több alkalmazásban használhatók legyenek.

a címlapról

bye-bye

5

Átalakul a Nokia menedzsmentje

2020. február 19. 13:44

Megszűnt a műszaki vezérigazgató-helyettesi pozíció, a cég próbál feljönni riválisaira.

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 20. 12:12

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.