Szerző: Bodnár Ádám

2005. november 21. 09:15

Ismét D-Link ADSL-modemeket vásárol a Magyar Telekom

A nemrégiben zárult tender eredményeként tavalyi év után 2006-ban ismét a D-Link szállítja a Magyar Telekom részére az ADSL modemeket, január 1-jétől összese 200 ezer darabot. Tavaly a vállalat mintegy 120 ezer ADSL-modemet szállított az akkor még Matáv néven működő távközlési szolgáltatónak.

[HWSW] A nemrégiben zárult tender eredményeként tavalyi év után 2006-ban ismét a D-Link szállítja a Magyar Telekom részére az ADSL modemeket, január 1-jétől összese 200 ezer darabot. Tavaly a vállalat mintegy 120 ezer ADSL-modemet szállított az akkor még Matáv néven működő távközlési szolgáltatónak.

"Korábbi feltételezéseinknek megfelelően az ADSL kapcsolat megosztására szolgáló eszközök, routerek, switch-ek, adapterek vásárlásánál a felhasználók a hálózati homogenitást helyezik előtérbe" -- mondta Élő András, a D-Link Magyarország vezetője. "Az internetszolgáltató által telepített első hálózati eszköz, azaz a modem márkája jelentősen befolyásolja a későbbi döntéseket."

Emlékezetes, hogy a Magyar Telekom az idén a Synergon leánycégétől, a Fibextől vásárolta a Huawei gyártmányú ADSL-modemeket. A kínai vállalat termékei azonban a felhasználók nem voltak megelégedve, a beszámolók szerint a készülékek igen hamar túlmelegedtek, ilyenkor pedig lefagytak, reseteltek, bontották a kapcsolatot, nem lehetett velük tovább internetezni. Lapunk úgy tudja, a Magyar Telekom azzal, hogy D-Link helyett Huawei modemeket vásárolt és telepített, előfizetőnként ezer forintot takarított meg.

a címlapról