Szerző: Bodnár Ádám

2005. március 4. 08:58

Előnyt jelent az IBM-nél a nyílt forrású szoftverekben való jártasság

Az IBM bejelentette, hogy újszerű kezdeményezésekkel kívánja elősegíteni a nyílt forrású szoftverek terjedését. A vállalat léter fog hozni egy adatbázis, amely azokat a frissen végzett egyetemista álláskeresőket tartalmazza, akik jártasak a nyílt forrású világban. A Nagy Kék emellett egy elektronikus oktatási program bevezetését is tervezi.

[HWSW] Az IBM bejelentette, hogy újszerű kezdeményezésekkel kívánja elősegíteni a nyílt forrású szoftverek terjedését. A vállalat léter fog hozni egy adatbázis, amely azokat a frissen végzett egyetemista álláskeresőket tartalmazza, akik jártasak a nyílt forrású világban. A Nagy Kék emellett egy elektronikus oktatási program bevezetését is tervezi.

A világ legnagyobb informatikai vállalata a harmadik negyedévben hívja életre álláskeresőknek szánt adatbázisát, amelyben eleint észak-amerikai, később azonban máshol élők is bekerülhetnek. Az egyetlen feltétel egy IBM által szervezett, nyílt forrású szoftverekkel foglalkozó tanfolyam sikeres elvégzése. Az álláskeresők adatbázisa az IBM ügyfelei és üzleti partnerei számára lesz kereshető.

A Las Vegasban zajló IBM PartnerWorld konferencián a vállalat egyúttal bejelentette, hogy e-learning programot indít egyetemek és főiskolák számára, amely segítséget nyújthat a nyílt szabványokon alapuló szoftverfejlesztés elsajátításában. A vállalat tervei szerint az intézmények minimális költség mellett juthatnának az e-learning rendszerekhez, a fejlesztésekben, testreszabásban pedig akár a diákok is közreműködhetnek majd.

A PartnerWorld rendezvényen elhangzott továbbá, hogy az IBM és üzleti partnerei az év során a meglevő 40 mellé 100 új "innovációs központot" nyitnak. Az innovációs központokban elérhetők az IBM legújabb termékei és technológiái valamint szakértői, amelyek segítségével a vállalat partnerei tesztelhetik és finomhangolhatják saját termékeiket, megoldásaikat. A cél a gyorsabb piacra kerülés és a fejlesztési költségek leszorítása.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról