Szerző: Ady Krisztián

2004. július 9. 09:30

Akár telefonos fényképezőgéppel is kiolvasható számokat rejthet el a képekben a Fujitsu technológiája

A Fujitsu bejelentette, hogy olyan új technológiát fejlesztett ki, mellyel úgy építhet be adatokat az akár nyomtatásba is kerülő képekbe, hogy az nem jár a tartalom látható változásával, és akár egy kisebb kamerával, például egy mobiltelefon kamerájával is visszanyerhető.

HIRDETÉS

A Fujitsu bejelentette, hogy olyan új technológiát fejlesztett ki, mellyel úgy "építhet be" adatokat az akár nyomtatásba is kerülő képekbe, hogy az nem jár a tartalom látható változásával, és akár egy kisebb kamerával, például egy mobiltelefon kamerájával is visszanyerhető.

A "steganográfia" néven ismert eljárással jelenleg 12 számjegyből álló számot képes a vállalat elrejteni egyetlen négyzetcentiméteres területen. Az új módszer rengeteg helyen hasznosítható, kezdve a hirdetésektől a névjegykártyákig, hiszen így egy nyomtatott hirdetés képébe például elrejthető a cég weboldalának címe, melyet akár egy webkamerával is ki lehet olvasni.

A Fujitsu jelenleg azon dolgozik, hogy az eljárást könnyebben használhatóvá tegye, valamint egyeztetéseket kezdeményezett a mobiltelefon-gyártó cégekkel és a tartalomszolgáltatókkal a technológia kereskedelmi alkalmazásainak lehetőségeiről. A Fujitsu mellett mások is dolgoznak steganográfiai megoldásokon, többek között az Intel IDF rendezvényén is meg lehetett tekinteni egy hasonló megoldást, mely a chipgyártó referencia mobiltelefon-platformján működött.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 20:24

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.