Szerző: roberto

2003. szeptember 11. 11:15

A VeriSign új szerverein Red Hat Enterprise Linux fut

A VeriSign a Red Hat Enterprise Linuxra fogja átállítani több

A VeriSign a Red Hat Enterprise Linuxra fogja átállítani több mint kétezer szerverét a következő tizennyolc hónapban -- jelentette be a két cég egy közös sajtóközleményben. Az internet és telekommunikációs hálózatok óriásának számító VeriSign az internetes domainnévfeloldási rendszert (DNS) működtető tizenhárom root szerverből kettőt üzemeltet (ebből az egyik az A jelű root szerver), és a vállalat teljes DNS-infrastruktúrája naponta kilencmilliárd névfeloldási kérelmet szolgál ki. A cég a biztonságos internetes kommunikációt lehetővé tevő SSL-tanúsítványok piacán is jelentős szereppel bír, így az, hogy VeriSign a Linux mellett döntött, már önmagában is jelzésértékű.

A vállalat a korábbi, kereskedelmi Unix-változatokat futtató szervereiről fog átállni minden üzleti egységében a következő másfél évben az Intel-alapú, Red Hat Enterprise Linuxszal szállított rendszerekre. A migráció a VeriSign névkiszolgálási rendszereiben, illetve a vállalati alkalmazások hátterét biztosító Oracle infrastruktúrában kezdődött.

"Amikor a Red Hat piacra dobta a Red Hat Enterprise Linuxot, meglepődtünk az új árképzési modelljükön, és kezdetben egy házon belül fejlesztett disztribúció költségeivel hasonlítottuk össze. Mivel több tucatnyi független alkalmazást futtatunk, gyorsan ráébredtünk, hogy a Red Hat Enterprise Linux által felállított standardhoz való igazodás kritikusan fontos a külső terméktámogatás igénybevételéhez" -- mondta a bejelentés kapcsán Dave Pool, a VeriSign infrasturktúratervezési részlegének elnöke, aki beszámolt arról is, hogy több, a cég üzletvitele szempontjából igen jelentős adatbázist költöztetnek Linuxra, köztük a terméktámogatást, és az üzleti döntéstámogató rendszereket is. A vezető elmondta, hogy cége általában egy eszköz beszerzéséhez több beszállítót is keres, de a Red Hat az egyetlen linuxos partnerük; amint Pool fogalmazott: "öt szervergyártóval állunk kapcsolatban, hogy a nyomott árakat biztosítsuk, de a Linux esetében csak a Red Hat [a szállítónk]".

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról