Szerző: Bodnár Ádám

2003. június 26. 17:43

Tizenhét iparágvezető cég lépett szövetségre a digitális otthonért

[Mmd] Tizenhét háztartási elektronikai berendezéseket gyártó vállalat,

HIRDETÉS

[Mmd] Tizenhét háztartási elektronikai berendezéseket gyártó vállalat, számítástechnikai és telekommunikációs cég együttesen bejelentette a Digital Home Working Group (DHWG) munkacsoport megalapítását. Ez egy olyan non-profit szervezet, amelyet a digitális tartalmak -- digitális zene, fényképek és videók -- hálózatba kapcsolt háztartási elektronikai berendezések, a mobileszközök és a PC-k közötti megosztására hoztak létre.

A csoport az iparágak vezetőiből alakult, tagjai az Intel, a Samsung, a Fujitsu, a Gateway, a HP, az IBM, a Kenwood, a Lenovo, a Matsushita Electric (Panasonic), a Microsoft, az NEC, a Nokia, a Philips, a Sharp, a Sony, az STMicroelectronics és a Thomson.

A társulás célja egy olyan kölcsönös együttműködést biztosító platform létrehozása, amely nyílt ipari szabványokra épül, és műszaki tervezési irányvonalakat fektet le, melyek segítségével a tartalmat a lakáson belül vezetékes vagy vezeték nélküli formában megosztani képes háztartási digitális termékek fejleszthetők ki. Ilyen termékek lehetnek a PC-k, a tévékészülékek, a set-top-boxok, a nyomtatók, a hifiberendezések, a mobiltelefonok, a kéziszámítógépek, a DVD-lejátszók, a digitális kivetítők és egyéb eszközök.

A szélessávú internetkapcsolat terjedése, valamint az eszközeladások felfutása az oka annak, hogy a vásárlók ma már egyre nagyobb mennyiségű médiafájlt kezelnek és osztanak meg háztartási elektronikai, mobil és PC eszközökön. A vásárlók természetesen kényelmesen, a forrástól függetlenül, a lakás legkülönbözőbb berendezésein és helyein szeretnének hozzáférni ezekhez a tartalmakhoz. A ma létező, egymásnak ellentmondó szabványok és médiaformátumok nehezen beállíthatóvá és felügyelhetővé teszik a "digitális háztartásokat".

A DHWG tervei és céljai szerint az általa lefektetett együttműködési keretrendszer és műszaki tervezési iránymutatás alapul szolgál majd jobban együttműködő termékek és megoldások fejlesztéséhez. A csoport célja az, hogy olyan alapelveket hozzon létre, melyek nyomán a következő 12 hónapon belül elkészül az első kompatibilis termék. A DHWG tervezési iránymutatásai többek között olyan jól ismert és elterjedt szabványokat használnak fel, mint amilyen az Internet Protocol (IP), az UPnP és a Wi-Fi.

Ezeknek az iránymutatásoknak az alapján a csoport egy sor programot vizsgál meg és tesz elérhetővé a DHWG-tagok számára: minősítés, kompatibilitási emblémák, értékesítési és promóciós programok. A DHWG iránymutatásai szerint készült termékek jobb kapcsolatokat garantálnak az eszközök között, és a tartalmak és szolgáltatások kényelmesebb igénybevételét teszik lehetővé.

A csoportosulás értékesítési és marketingprogramokat is létrehoz majd, melyekkel a "digitális otthon" előnyei egyaránt kommunikálhatók a fogyasztók és az iparág felé. Az iránymutatás alapján készített termékek új üzleti lehetőségeket teremtenek a háztartási elektronikai, mobileszköz- és számítástechnikai iparág számára, felgyorsítják a tagvállalatok fejlesztéseit és a hálózatos audio-vizuális termékek szállítását, beleértve a hardvert, a szoftvert, az alkalmazásokat és a részegységeket.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 18:49

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.