Szerző: Ady Krisztián

2003. június 19. 15:19

A Sony is OLED szerves kijelzők gyártásába kezd

[DigiTimes] A Sony is beszáll hamarosan az egyre bővülő, folyamatos növekedés előtt álló szerves kijelzők piacára. A vállalat 9 milliárd japán jenes befektetéssel új, OLED kijelzők készítésére alkalmas gyártósort kíván létrehozni a Toyoda Automatic Loom Works-szel közösen létrehozott ST Liquid Crystal Display (ST LCD) leányvállalat égisze alatt. Az új gyártósor havi 300000 darab 2-os képátlójú szerves kijelzőt lesz képes elkészíteni.

[DigiTimes] A Sony is beszáll hamarosan az egyre bővülő, folyamatos növekedés előtt álló szerves kijelzők piacára. A vállalat 9 milliárd japán jenes befektetéssel új, OLED kijelzők készítésére alkalmas gyártósort kíván létrehozni a Toyoda Automatic Loom Works-szel közösen létrehozott ST Liquid Crystal Display (ST LCD) leányvállalat égisze alatt. Az új gyártósor havi 300000 darab 2"-os képátlójú szerves kijelzőt lesz képes elkészíteni.

A gyártósor által készített kijelzőket elsősorban mobiltelefonokban és digitális fényképezőgépekben, valamint egyéb hordozható eszközökben fogják alkalmazni. A sorozatgyártás várhatóan a jövő év tavaszán kezdődhet meg az új gyáregységben.

A szerves kijelzők egyik óriási előnye, hogy a szerves fénykibocsátó diódákat tartalmazó LCD-panel nem igényel háttérvilágítást, ezért lényegesen alacsonyabb lehet az energiafogyasztása, mint a hasonló méretű, ám hagyományos technológiával készített TFT paneleknek. Az OLED kijelzők képfrissítése is jóval magasabb az eddig alkalmazott kijelzőknél, ezért multimédiás felhasználásra is tökéletesen alkalmasak.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról