:

Szerző: Bodnár Ádám

2003. május 15. 17:01

Az IBM felvásárolta a Think Dynamicset

Az IBM ma bejelentette, hogy megvásárolta a Think Dynamics nevű, torontói székhelyű magánvállalkozást. Az ügylet ma zárult le, pénzügyi részleteket nem hoztak nyilvánosságra.

Az IBM ma bejelentette, hogy megvásárolta a Think Dynamics nevű, torontói székhelyű magánvállalkozást. Az ügylet ma zárult le, pénzügyi részleteket nem hoztak nyilvánosságra.

A Think Dynamics technológiája az IBM stratégiájának egyik fontos alkotórészét erősíti azáltal, hogy lehetővé teszi a megfelelő informatikai erőforrások felhasználását a megfelelő időben és a megfelelő folyamatokhoz. Ennek segítségével az ügyfelek képesek lesznek gyorsabban reagálni a változó üzleti igényekre, úgy mint a keresleti csúcsokra és lehetséges rendszerhibákra, valamint az emberi hibák minimális szintre csökkentésére a különböző folyamatokon belül.

Az automata rendszerek ilyen formájú, üzleti igényekhez kapcsolódó irányítása, amelyet "összehangolt ellátásnak" is neveznek, az IBM igényalapú e-business stratégiájának egyik kulcsfontosságú összetevője. Az összehangolt ellátás lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy gyorsan reagáljanak az üzleti követelményekre és a számítástechnikáért felelős munkatársak a fontosabb üzleti igények kielégítésére tudjanak összpontosítani.

Az autonóm technológián alapuló összehangolt ellátás valós idejű visszajelzést ad a számítástechnikai környezet állapotáról, ellenőrzi az üzletszabályzatnak való megfelelést, valamint dinamikusan és összehangoltan gondoskodik az informatikai erőforrások széles skálájának, mint például a szerverek és middleware-ek, az alkalmazások, a tárolórendszerek és a hálózati felhasználói felületek felosztásáról. A szoftver rendkívül rugalmas, sokféle operációs rendszer ellátását támogatja -- például Linux és Windows -- valamint lehetővé teszi új rendszerek ellátását és a már meglévő informatikai erőforrások újrafelosztását.

A Think Dynamics technológia megváltoztatja az üzleti reakciókat. A "biztos, ami biztos" ellátásról, ahol olyan költséges erőforrások várakoznak tétlenül, mint például a katasztrófa-elhárítási biztonsági másolat-rendszer, átáll az igényalapú ellátásra. Az igényalapú ellátásnál a kevésbé fontos munkát végző erőforrásokat néhány perc alatt dinamikusan át lehet csoportosítani a fontosabb feladatok sürgős igényeinek kezelésére. Az ügyfelek számára az eredmény olyan igényalapú technológia, amely közelebb hozza a számítástechnikát az üzleti prioritásokhoz, valamint a fokozott hatékonyság és a meglévő informatikai beruházások jobb kihasználásával csökkenti a költségeket.

Például valamely online finanszírozási reklámkampányt folytató banknak a hagyományos informatikai környezetben több havi előkészületre lenne szüksége az internetes forgalomban várható rohamra való felkészülésre. Az informatikai munkacsoportnak meg kellene határozni és manuálisan előkészíteni a szervereket, a middleware-eket és egyéb eszközöket, hogy az informatikai tervnek megfelelően kezeljék az erőforrásokat. Az informatikai terv előírja, hogy, ha az informatikai rendszer igénybevétele eléri a számára meghatározott terhelési küszöböt, akkor további erőforrásokat kell bevonni a munkaterhelés kiegyenlítésére.

Az összehangolt ellátás képes ennek a folyamatnak az automatizálására, szükségtelenné téve a becsléseket. Érzékeli, ha a szerver elérte a csúcsterhelés szintjét és megfelelő erőforrásokat csoportosít át a munkaterhelés megosztására. Szükség esetén új erőforrásokat von be, amelyeket azután a reklámkampány végeztével és az internetes forgalom csökkenésével helyreállítja az eredeti állapotot.

A Think Dynamics csapata azonnal beolvad az IBM software Groupba, szervezetileg pedig az IBM Systems Group, a TotalStorage, valamint az IBM Global Services alá fog tartozni.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 00:57

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.