Szerző: Bodnár Ádám

2002. december 3. 15:54

A Kirowski Rt. Európa leggyorsabban növekvő technológiai vállalatai között

A Kirowski Rt. a mai napon bejelentette, hogy a

A Kirowski Rt. a mai napon bejelentette, hogy a legszűkebb élmezőnyben végzett a 2002-es Deloitte Technology Fast 500 ranglistán, mely az 500 leggyorsabban növekvő európai technológiai vállalatot tartalmazza. A sorrend az 1999 és 2001 közötti három év bevételi adatain alapul. A Kirowski Rt. a fenti időszak alatt 1354 százalékos forgalomnövekedést ért el, amivel a 25. helyezést mondhatja magáénak.

"Közép-Európa legjobbjaként, tavalyi pozíciónkon több mint hetvenet javítva értük el ezt a valóban rangos sikert, amely nemcsak azért fontos, mert megerősíti helyünket a kontinens élvonalában, hanem azért is, mert bebizonyítja, hogy a helyesen megválasztott üzleti stratégia, a piaci igényekhez rugalmasan igazodó szolgáltatásportfólió, valamint a kiemelkedő szaktudással rendelkező munkatársak elkötelezettsége az internetes szektor bizalomvesztésének idején is eredményezhet növekedést" -- értékelte az eredményt Kovács Zoltán, a Kirowski Rt. vezérigazgatója a Financial Times World Telecommunications konferenciájának keretében tartott londoni eredményhirdetés után.

"A listán szereplő technológiai vállalatok olyan közösséget alkotnak, amelynek hozzájárulásával a technológiai iparágban alkalmazott leghatékonyabb eljárások a világ minden pontján elterjedhetnek, és amely egyúttal az üzleti szektor és a befektetők információcseréjének legbefolyásosabb globális fórumává válhat" -- mondta Karel Bakkes, a Deloitte European Technology Fast 500 programjáért felelős partnere.

A Fast 500 lista három forrásból kerül összeállításra: a Deloitte Touche Tohmatsu European Fast 50 programok győzteseiből, a Fast 500-ra közvetlenül beadott nevezésekből, továbbá a nyilvános céginformációs adatbázisok kutatásából. A Fast 500 minősítéshez a cégeknek olyan, saját tulajdont képező technológiával kellett rendelkezniük, amely jelentős mértékben hozzájárult működési bevételükhöz, technológiai terméket kellett előállítaniuk, vagy komolyan részt kellett venniük műszaki kutatásban és fejlesztésben. Ezenkívül legalább három éves működést, 1999-re legalább 50.000 euro árbevételt kellett felmutatni, valamint európai székhellyel vagy európai tőkepiacon jegyzett részvényekkel kellett rendelkezni.

a címlapról