Szerző: Barna József

2002. december 3. 10:08

Megjelent a magyar nyelven is beszélő Adobe Acrobat 5.0.5 CE

[Herald] Az Adobe Systems bejelentette az Adobe Acrobat 5.0.5 CE (Central European) program megjelenését, amely a vállalat egyik legfontosabb alkalmazásának jelentős továbbfejlesztése. Az Acrobat 5.0.5 CE teljesen honosított magyar nyelvű kezelőfelülettel rendelkezik.

[Herald] Az Adobe Systems bejelentette az Adobe Acrobat 5.0.5 CE (Central European) program megjelenését, amely a vállalat egyik legfontosabb alkalmazásának jelentős továbbfejlesztése. Az Acrobat 5.0.5 CE teljesen honosított magyar nyelvű kezelőfelülettel rendelkezik.

Az Acrobat 5.0.5 CE segítségével a felhasználók olyan dokumentumokat állíthatnak elő, amelyek megtartják az eredeti változat hűségét. Az ügyfelek biztosak lehetnek abban, hogy az Acrobat 5.0.5 CE-ben általuk előállított és hálózati módban megosztott Adobe Portable Document formátumú (PDF) fájlokat az igen elterjedt Acrobat Readerrel különböző hardvereken és operációs rendszereken is meg lehet tekinteni, és ki lehet nyomtatni.

Az Adobe Acrobat 5.0.5 CE továbbfejlesztett jellemzői magyar felhasználói szemmel:

  • Magyar nyelvű felhasználói felület: Az Adobe Acrobat 5.0.5 CE magyar és angol kezelőfelülettel használható, az alkalmazás indításakor mi döntjük el, hogy melyik nyelvet választjuk.
  • PDFMaker: Az Adobe Acrobat 5.0.5 CE segítségével a dokumentumokat -- beleértve a közép-európai karaktereket tartalmazó szövekeget is -- Microsoft Office alkalmazásokból, így például Wordből, Excelből és PowerPointból Adobe PDF fájlokká alakíthatjuk át.
  • Copy/Paste: A PDF fájlok közép-európai szövegeit újra felhasználhatjuk pontosan úgy, ahogyan az angol szövegeknél megszoktuk: a kívánt szöveget kijelöljük, vágólapra tesszük, átváltunk valamelyik szövegszerkesztő alkalmazásra, és ott beillesztjük. A közép-európai szöveg az alkalmazásban ékezethelyesen jelenik meg, ha az alkalmazás a közép-európai karaktereket megfelelően tudja kezelni. A tartalmat is átemelhetjük, ha a közép-európai karakterekhez illesztett RTF exportot alkalmazzuk.
  • Find (keresés): Az "Ignore accents" (ékezetek mellőzése) opció segítségével egy szövegláncot akkor is képesek vagyunk megtalálni, ha vannak benne ékezetek (speciális karakterek, magánhangzók). Ha az opció nincs bekapcsolva, akkor a keresendő szövegláncot ékezetekkel együtt pontosan kell beírnunk.
  • Forms (űrlapok): Az Adobe Acrobat 5.0.5 CE-vel egyszerűen készíthetünk interaktív Adobe PDF űrlapokat lenyitható listákkal, gombokkal és szövegmezőkkel együtt, amelyek közép-európai karaktereket, automatikus számításokat és műveleteket is tartalmazhatnak.
  • Notes (jegyzetek): webböngészőnkből megjegyzéseket fűzhetünk Adobe PDF fájljainkoz. A szövegeket kiemelhetjük, vagy áthúzhatjuk, valamint elektronikus emlékeztetőket fűzhetünk hozzájuk. Az Adobe PDF fájlokat a jóváhagyó lektorok webböngészőjükből elektronikus aláírásukkal hitelesíthetik.
  • TouchUp (formázás): Az Adobe Acrobat 5.0.5 CE formázási lehetőségeinek köszönhetően közép-európai szövegeket is szerkeszthetünk.
  • Web capture (mentés az Internetről): Az Adobe Acrobat 5.0.5 CE-vel a közép-európai weboldalakat vagy komplett honlapokat egyszerűen Adobe PDF fájlokká alakíthatunk át, megtartva az összes kereszthivatkozást.

Az Adobe Acrobat 5.0.5 CE szorosan együttműködik az Adobe professzionális internetes, nyomdai és multimédiás grafikai programcsaládjával, így a következő termékekkel is: Adobe Illustrator CE, Adobe InDesign CE és Adobe Photoshop CE.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról