Szerző: Bodnár Ádám

2002. október 23. 11:36

Az Intergraph szerint a bíróságnak semmi oka arra, hogy megváltoztassa az Intelt elmarasztaló ítéletét

Az Intergraph várhatóan a mai napon juttatja el a texasi kerületi bírósághoz azt a dokumentumot, amely elutasítja az Intel azon kérelmét, hogy a bíróság változtassa meg elmarasztaló ítéletét az Intergraph által indított szabadalombitorlási perben.

Az Intergraph várhatóan a mai napon juttatja el a texasi kerületi bírósághoz azt a dokumentumot, amely elutasítja az Intel azon kérelmét, hogy a bíróság változtassa meg elmarasztaló ítéletét az Intergraph által indított szabadalombitorlási perben.

Az Intergraph még 1997-ben perelte be az Intelt azt állítva, hogy az Itanium processzor sérti a cég két, a párhuzamos utasításfeldolgozást érintő szabadalmát. A szövetségi bíróság október 10-én mondta ki, hogy 64 bites Itanium processzor valóvan sérti az Intergraph szabadalmait, ezért az Intelnek 150 millió dollárt kell fizetnie.

Az október 10-i döntés után a bíróságnak 10 napja volt arra, hogy esetleg megváltoztassa döntését. Az Intergraph szóvivője szerint az Intel múlt pénteken adta be a bírósághoz azon kérelmét, hogy az változtassa meg döntését, az Intergraphnak pedig a mai napig van lehetősége reagálni erre.

"A bíró szerdáig adott időt az Intergraphnak hogy reagáljon" -- mondta az Intergraph szóvivője. "Semmi okát nem látjuk annak, hogy a bíróság miért változtatná meg a döntését."

Hogy John Ward szövetségi bíró mikor hozza meg végleges ítéletét, egyelőre nem tudni. "Nyilvánvalóan csalódottak vagyunk és tisztelettel nem értünk egyet a bíróság dontésével" -- mondta Chuck Mulloy, az Intel szóvivője. Amennyiben a bíró nem változtat az álláspontján, az Intel fellebbezni fog az ítélet ellen.

Amennyiben a kaliforniai cég másodfokon is veszít, további 100 millió dollárt köteles fizetni az Intergraph-nak. Ha a bíróság másodfokon az Intelnek ad igazat, a vállalat ugyan nem kapja vissza a 150 millió dollárt, azonban nem kell licencdíjat fizetnie az Intergraph-nak az Itanium processzorok után. Az Integraph szerint az Intel 100 millió dollárért megkaphatja a kérdéses szabadalmak licencjogát, illetve módjában áll áttervezni a chipeket, azonban ez nyilván nonszensz.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról