Szerző: Vörös Péter

2002. október 10. 19:11

A Microsoft biztonságtechnológiai szoftverek forgalmazását fontolgatja

Craig Mundie
Craig Mundie
[TechTV, eWeek] A Microsoft technológiai vezérigazgatója, Craig Mundie tegnap a párizsi RSA biztonságtechnológiai konferencián homályos utalást tett arra, hogy cége fontolgatja számítógépes biztonságra koncentráló önálló szoftverek forgalmazását.

Mundie a rendezvényen úgy fogalmazott, hogy a Microsoft "új, fizetős biztonságtechnikai megoldásokat is kínálhat" a jövőben. A szakember szavait az eseményről tudósító sajtó többnyire úgy értelmezte, hogy a redmondi cég meglévő termékeinek egyes frissítéseiért pénzt kér majd, illetőleg hogy olcsóbb és kevésbé biztonságos, valamint drágább és megbízható alkalmazásokat, operációs rendszereket kíván forgalmazni.

Rick Miller, a Microsoft szóvivője azonban segített a mondat értelmezésében. Mint mondta, cége nem kér és nem is fog pénzt kérni termékeinek biztonsági frissítéséért. Mundie arra utalt, hogy a Microsoft fontolgatja önálló biztonságtechnikai alkalmazások, így vírusirtó és tűzfalprogramok forgalmazását. "Nem elképzelhetetlen, hogy új biztonságtechnikai szoftvereket dobunk piacra" -- fogalmazott Miller.

A kételyeket eloszlatandó Miller kiemelte, hogy a Microsoft közel 100 millió dollárt költött annak a Trustworthy Computing kezdeményezésnek a finanszírozására, melynek célja a vállalat meglévő termékeinek biztonságosabbá tétele.

A vírusirtó és egyéb biztonsági szoftverek forgalma az utóbbi években jelentős mértékben növekedett, ami a redmondi cégnek is szemet szúrhatott. A piac jelenlegi résztvevői azonban feltehetően nem üdvözölnék a számos más szegmensben erőteljes piaci dominanciát megalapozó Microsoft biztonságtechnológiai kirándulását.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról