:

Szerző: Ady Krisztián

2002. október 1. 15:00

A VIA licenceli az Ericsson Bluetooth technológiáját

A tajvani VIA Technologies ma jelentette be, hogy licencmegállapodást írt alá az Ericssonnal. Az egyezség értelmében a VIA jogosult az Ericsson Blutetooth-szal kapcsolatos szellemi tulajdonának felhasználására, a vezeték nélküli szabványt támogató áramkörök gyártására, valamint a kapcsolódó szoftverek használatára.

[HWSW] A tajvani VIA Technologies ma jelentette be, hogy licencmegállapodást írt alá az Ericssonnal. Az egyezség értelmében a VIA jogosult az Ericsson Blutetooth-szal kapcsolatos szellemi tulajdonának felhasználására, a vezeték nélküli szabványt támogató áramkörök gyártására, valamint a kapcsolódó szoftverek használatára.

A VIA várhatóan mobil eszközökben és PC-kben használható Bluetooth-vezérlőchipeket gyárt majd. Amint a bejelentés kapcsán a cég hálózati üzletágának igazgatója, Jerry Sun elmondta: "Örömünkre szolgál, hogy az Ericssonnal együtt dolgozhatunk a Bluetooth lehetőségeinek kiaknázásán. E licencmegállapodás -- összhangban Total Connectivity víziónkkal -- tovább bővíti kommunikációs lehetőségeinket a PC-k és hordozható eszközök piacán."

Az Ericsson még a 90-es évek közepén fejlesztette ki a Bluetooth vezeték nélküli technológiát, majd 1998-ban az Intel, az IBM, a Toshiba és a Nokia közreműködésével létrehozta a szabványt kidolgozó és felügyelő szakmai csoportot (Special Interest Group). A kis hatósugarú rádiós adatátviteli szabvány azonban a számítógépek világában a várakozásoknál lassabban terjed, egyelőre elsősorban mobil eszközökben használatos.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 21:37

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.