:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. június 29. 16:35

Új jelölést vezet be Barton magos processzorainál az AMD

A ChinaByte weboldal információi szerint az AMD teljesen új teljesítményjelölési módszert vezet be a negyedik negyedévben debütáló Barton magos Athlon XP processzorainál.

A ChinaByte weboldal információi szerint az AMD teljesen új teljesítményjelölési módszert vezet be a negyedik negyedévben debütáló Barton magos Athlon XP processzorainál.

A kínai nyelvű weboldal szerkesztői azt közölték, hogy az 512 kbyte másodszintű cache-sel és 0,13 mikronos csíkszélességgel készülő Barton magos chipeknél a teljesítményjelölő számot a következő képlettel kell kiszámolni: 3 x órajel/2 + 100. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a Barton magos chipek teljesítményjelölő értéke 600-zal lesz magasabb az azonos órajelű Palomino magos Athlon XP-knél, vagyis az 1,8 GHz-es Barton magos processzorok 2800+ jelöléssel kerülnek forgalomba.

Az AMD a tavaly ősszel piacra dobott Athlon XP processzoroknál vezette be azt az új teljesítményjelölési módszert, amelyet azóta az Athlon MP és mobil Athlon 4 lapkáknál is alkalmaz. A vállalat hivatalos álláspontja szerint a processzorok teljesítményértéke a Thunderbird magos Athlon lapkákhoz igazodik, azaz egy Athlon XP 2000+ chip teljesítménye egy 2 GHz-es Athlonéval egyezik meg.

Mint ismeretes, a Barton magos processzorokat a tajvani UMC állítja majd elő, amely a tavasszal kötött együttműködési megállapodást az AMD-vel 0,13 mikronos, illetve fejlettebb technológiával készülő félvezetők gyártásáról. Az előzetes információk szerint a Barton magos chipek az 512 kbyte L2 cache-t leszámítva semmiben nem különböznek majd a Thoroughbred magos Athlon XP processzoroktól.

Szólj hozzá a fórumban!

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 12:17

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.