Szerző: Bodnár Ádám

2002. május 14. 14:35

Magyarországon is bemutatkozott az új HP

[Mmd] A május 7-ével immár hivatalossá váló HPCompaq egyesülés jegyében mai sajtótájékoztatóján Magyarországon is bemutatkozott az új HP.

[Mmd] A május 7-ével immár hivatalossá váló HP–Compaq egyesülés jegyében mai sajtótájékoztatóján Magyarországon is bemutatkozott az új HP.

"Amint az már a hírekből ismert, a 2001. szeptember 4-én nyilvánosságra hozott szándék, mely szerint a HP és a Compaq egyesült erővel kíván új fejezetet nyitni az informatika történetében, immár valóság. 2002. május 7-én útjára indítottuk az új HP-t!" -- kezdte új beosztásában tartott első hivatalos sajtótájékoztatóját Dr. Beck György, a HP magyarországi szervezetének vezetője.

"Magyarországon felértékelődött az informatika az elmúlt évtizedben, és az előttünk álló feladatok, az európai csatlakozás még fontosabbá teszi a fejlett információs társadalom és infrastruktúra kialakítását. Ám az új HP célja jóval egyszerűbb: azt szeretnénk, hogy e két betű jelentsen mindent, amely a 21-ik század emberének információhoz, szórakozáshoz és kommunikációhoz kötődik" -- tette hozzá.

Az új HP indulási pozíciója imponáló. A világ teljes informatikai piacának 7, míg Magyarországon 16 %-át tudhatja magáénak. Az asztali PC-k tekintetében 21 illetve 27, a hordozható eszközöknél 15 és 36 % ez a mutató. A tintasugaras nyomtatóknál 43 és 61, míg a lézer nyomtatók esetében 45 és 65 %. Nem kevésbé erős az Intel szerverek terén szerzett részarány, mely világméretekben 33, Magyarországon 46 százalékot mutat.

A Unix szerverek terén 28 és 48, míg a tárolóknál 26 és 39 % az induló részesedés. A legtöbb tennivaló nemzetközi szinten a szolgáltatások terén lesz, ahol jelenleg a harmadik helyezésre jó az összesített eredmény, míg Magyarországon jelentős előnnyel, a második helyezettet majdnem kétszeres részesedéssel vezet az új HP.

Mint ismeretes, a HP tavaly szeptember 4-én jelentette be, hogy részvénycserés ügylet keretében felvásárolja a Compaq Computert. A több hónapos előkésztés után a cégek részvényesei az összeolvadás mellett szavaztak és sem az európai, sem pedig az amerikai versenyhivatal nem gördített akadályt az ügylet létrejötte elé.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról