:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. május 6. 12:08

Európában is sikeres a Nintendo GameCube

Az előzetes adatok szerint sikeres volt a Nintendo GameCube konzol pénteki premierje: egyedül Nagy-Britanniában két óra alatt tízezer gépet adtak el.

Az előzetes adatok szerint sikeres volt a Nintendo GameCube konzol pénteki premierje: egyedül Nagy-Britanniában két óra alatt tízezer gépet adtak el.

Ma már szinte héköznapinak számít, hogy egy régóta várt újdonság tömegeket vonz az üzletek elé, legyen szó akár filmekről, akár játékkonzolokról. A GameCube európai premierjén sem volt ez másképp, egyes angliai üzletek előtt már csütörtök este hosszú sorok kígyóztak. Számos bolt már éjfélkor kinyitott, hogy a vevők minél hamarabb hozzájuthassanak a régóta várt Nintendo gépekhez.

Nagy-Britanniában hajnali két órára már 10 ezer GameCube kelt el és a Nintendotól származó adatok szerint péntek estére a boltok a készletek 80 százalélkát eladták. A világ második legnagyobb konzolgyártója összesen 500 ezer GameCube konzolt szállított az európai üzletekbe, az elkövetkező két hónap során pedig további félmillió készülék érkezése várható.

A konzol november 18-án jelent meg az Egyesült Államokban, ott két hét alatt mintegy 600 ezer darab talált gazdára. A szeptember 14-i japán premier utáni három napban -- vélhetően az amerikai terrorcselekmények hatására -- a GameCube "csak" 300 ezer példányban kelt el.

A GameCube európai ára először 249 euró volt, azonban ezt a Nintendo a megejelnés előtt egy héttel 199 euróra csökkentette. A konzol így pontosan 100 euróval kerül kevesebbe, mint a rivális PlayStation 2 és az Xbox.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 04:22

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.