:

Szerző: roberto

2002. március 14. 09:38

Április végén debütál a SuSE Linux 8.0

[SuSE] A SuSE tegnap jelentette be, hogy április végén fogja kiadni a SuSE Linux Personal és Professional változatainak nyolcas verzióját. A sajtóközleményben nagy hangsúlyt kapott az egyszerűbb telepítés, a SuSE Linux 8.0 egy háromlépcsős, teljesen automatizált telepítővel fog rendelkezni. További újdonság, hogy a rendszer tartalmazni fogja a pillanatnyilag még béta állapotú KDE 3.0 grafikus környezetet, és az ALSA (Advanced Linux Sound Architecture) 0.9-es verzióját.

SuSE[SuSE] A SuSE tegnap jelentette be, hogy április végén fogja kiadni a SuSE Linux Personal és Professional változatainak nyolcas verzióját. A sajtóközleményben nagy hangsúlyt kapott az egyszerűbb telepítés, a SuSE Linux 8.0 egy háromlépcsős, teljesen automatizált telepítővel fog rendelkezni. További újdonság, hogy a rendszer tartalmazni fogja a pillanatnyilag még béta állapotú KDE 3.0 grafikus környezetet, és az ALSA (Advanced Linux Sound Architecture) 0.9-es verzióját.

A rendszer a 2.4.18-as kernelre épül, a programok a glibc 2.2.5-ös verzióját használják, a grafikus felület alapjául pedig az XFree86 4.2-es kiadása szolgál. A Yast2 -- a rendszer beállítóprogramja -- új, UDMA-beállításokat kínáló modullal bővült, és finomítottak a tűzfal, az ISDN és a modem beállítási lehetőségein. A rendszer április 22-től már megrendelhető a shop.suse.com-on, a Personal változat (3 CD, 2 kézikönyv, 60 napos telepítési támogatás) ára 50 dollár, a Professional (7 CD / 1 DVD, 3 kézikönyv, 90 napos telepítési támogatás) változat ára pedig 80 dollár lesz.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 20:20

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.