Szerző: roberto

2001. december 23. 18:13

Nem is annyira biztonságos az Oracle 9i

HIRDETÉS

Oracle[SiliconValley.com, SecurityFocus] A biztonságosságával reklámozott Oracle 9i Application Server mégsem annyira biztonságos, mint amennyire szükséges volna. A rendszerhez adott Apache-alapú webszerver PL/SQL moduljában lévő puffertúlcsordulási hiba kihasználásával akár tetszőleges programok is futtathatók a szerveren. Ez egy Windows NT/2000 rendszeren azt jelenti, hogy a támadó akár rendszerszinten hozzáférhet a szerverhez. Ugyanezt a hibát kihasználva szolgáltatásmegtagadással járó (DoS) támadást is lehet indítani az Oracle 9i AS-t futtató számítógépek ellen. Az Oracle még a hiba felfedezésének napján jeletkezett biztonsági probléma megoldásával.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 17:50

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.