Szerző: Vörös Péter

2001. november 12. 13:57

Az i-Cell Kft. negyedik lett a Deloitte & Touche közép-európai Fast 50 pályázatán

[i-Cell] A verseny célja az, hogy felhívja a figyelmet azokra, az informatikai iparágban kiemelkedő teljesítményt nyújtó vállalatokra, amelyek tevékenységükkel hozzájárulnak az egész régió fejlődéséhez.

[i-Cell] A verseny célja az, hogy felhívja a figyelmet azokra, az informatikai iparágban kiemelkedő teljesítményt nyújtó vállalatokra, amelyek tevékenységükkel hozzájárulnak az egész régió fejlődéséhez.

Ezek a cégek az esetek nagy részében valamilyen innovatív megoldásnak köszönhetik sikereiket. Az i-Cell Kft. mobil adatátvitelen alapuló üzleti megoldásokat fejleszt és kínál vállalatok számára, ezek a megoldások ötvözik a telekommunikációs és informatikai rendszerek (Internet, GSM, WAP, GPS, GPRS) nyújtotta lehetőségeket.

Az első négy helyből hármat magyar cégek szereztek meg az idén. A versenyre Csehország, Észtország, Lettország, Litvánia, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia gyorsan növekvő cégei jelentkeztek.

A Deloitte & Touche pénzügyi szakemberei az elmúlt három év növekedését vizsgálták a pályázó cégeknél, és ez alapján ítélték oda a díjat. A nyertes cégek összetett éves növekedési mutatója 1100% fölött volt. Ez a kiemelkedő teljesítmény jelzi, hogy a magyar informatikai szakemberek és menedzserek a legfelkészültebbek között vannak a régióban.

A jövőre vonatkozó várakozásokkal kapcsolatban az i-Cell Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy előreláthatólag növekedésük jövőre is folytatódik, hiszen az előző évi 208 millió forintos árbevételük az idén várhatóan több mint másfélszeresére növekszik. Folyamatban van új befektetők felkutatása, és amennyiben sikerül friss tőkét bevonnunk, akkor az intenzív növekedés tovább folytatódik -- állítja Bolgár Gábor.

Fast 50 -- Az első 10 helyezett:

Helyezés Cég neve Ország Növekedés
1. Hírek Media and Internet Technology Magyarország 1853%
2. Sense/Net Magyarország 1223%
3. Internet Info Csehország 1137%
4. i-Cell Magyarország 1126%
5. ET NETERA Csehország 987%
6. e-point Lengyelország 921%
7. COUNTERVALUE-Online Észtország 824%
8. K.D.Marketing Csehország 699%
9. Telnet Hungary Magyarország 660%
10. Artec Design Group Észtország 601%
Forrás: Deloitte & Touche

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról