Szerző: Vörös Péter

2000. április 7. 00:27

Számítástechnikai szakemberek/vezetők véleménye a Microsoft perrel kapcsolatban

A Computerworld felmérése szerint az IT szakemberek/vezetők 70%-a (meglepő módon:-) egyetért Thomas Penfield Jackson bíróval abban, hogy a Microsoft-nak monopóliuma van a PC operációs rendszerek területén. Viszont a megkérdezettek 65%-a úgy véli, hogy valójában a Microsoft ténykedése éppen hogy pozitív hatással volt a szoftveriparra, mivel ez erősítette az egységes szoftver szabványokat és a kompatibilitást. A vállalatok számára vonzó, hogy az MS jól integrálta termékeit - hangzott az itthon is gyakran hallható vélemény.

A Computerworld felmérése szerint az IT szakemberek/vezetők 70%-a (meglepő módon:-) egyetért Thomas Penfield Jackson bíróval abban, hogy a Microsoft-nak monopóliuma van a PC operációs rendszerek területén. Viszont a megkérdezettek 65%-a úgy véli, hogy valójában a Microsoft ténykedése éppen hogy pozitív hatással volt a szoftveriparra, mivel ez erősítette az egységes szoftver szabványokat és a kompatibilitást. "A vállalatok számára vonzó, hogy az MS jól integrálta termékeit" - hangzott az itthon is gyakran hallható vélemény.
A megkérdezettek mindössze 17%-a támogatja a cég feldarabolását, az ellenzők jellemző érve az, hogy "logisztikai" szempontból jóval egyszerűbb egyetlen, életképes szállítótól beszerezni a szoftvereket (ezek a vállalati vezetők nyilván nem töltöttek el egyetlen napot sem a Vasfüggönytől keletre ...). Ésszerűbbnek (s talán szimpatikusabbnak) tűnik Robert Young, a Red Hat vezetőjének ellenérve, miszerint a cég feldarabolása azért nem logikus lépés, mert azzal csak 2/3/... Microsoft-ot hoznának létre.
Egybehangzó viszont az a vélemény, hogy bármi is történjen a céggel, a termékek dolgába nem szabad beleszólnia a bíróságnak: nem lenne túl célszerű, ha a szoftverek tervezésével ezentúl nem a fejlesztők, hanem a bíróság foglalkozna. Abban szintén egyetértenek az IT vezetők, hogy a konkrét ítélettől függetlenül a Microsoft meg fogja találni a kiskapukat, ha ez áll majd a cég érdekében: azonban várhatóan vagy túl gyenge lesz a büntetés vagy az MS fogja megnyerni a fellebbezést.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról