Szerző: Bodnár Ádám

2001. augusztus 2. 09:12

Az Amphus a Transmeta helyett az Intelre szavazott

Az Amphus mégis az Intel Pentium III-M processzort választotta alacsony energiafogyasztású kiszolgálóiba, annak ellenére, hogy korábban a Transmeta Crusoe mellett döntöttek.

Az Amphus mégis az Intel Pentium III-M processzort választotta alacsony energiafogyasztású kiszolgálóiba, annak ellenére, hogy korábban a Transmeta Crusoe mellett döntöttek.

Tavaly télen a Transmeta büszkén jelentette be, hogy az Amphus, az RLX Technologies és a FiberCycle Technologies is épít majd Crusoe-alapú kiszolgálókat. Azonban az Amphus az utolsó pillanatban meggondolta magát.

A vállalat szerint a döntést számos körülmény befolyásolta. "Megvizsgáltuk a Virgo alkalmazásszerverbe építhető alacsony energiafogyasztású processzorokat, és úgy találtuk, hogy az Intel alacsony feszültségen működő chipjeinek a legkedvezőbb a teljesítmény/energiafogyasztás aránya" - mondta Henry Fung, az Amphus elnök-vezérigazgatója.

Az alkalmazásszerverek "pizzásdoboz méretű", rack állványokba építhető szerverek, amelyek specifikus funkciókat látnak el. Az IDC felmérése szerint tavaly a rackekbe szerelhető szerverek piaca volt a legdinamikusabban fejlődő piac az Intel-alapú szerverek között (az év végére az eladott Intel-alapú szerverek 25%-át tették ki az ilyen gépek). A legfontosabb kritérium ezeknél a gépeknél az alacsony fogyasztás és a kis hőtermelés, ugyanis a rack jellegből adódó kis méret miatt komolyabb hűtésre nincs lehetőség.

Az Amphus szerint a Virgo szerverek használatával a szolgáltatók, web site működtetők és a vállalatok 85 százalékkal csökkenthetik a szerverek fenntartásának költségeit.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról