:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. május 3. 11:44

Ismét meglendítette a kaszát a Unity a dolgozók felett

Egy év alatt a harmadik leépítési kör jön a szoftvercégnél, ami egyben az eddigi legfájdalmasabb is a dolgozók számára.

Egy éven belül már harmadszorra bocsát el nagyobb számban dolgozókat a Unity Software Inc., ami egyben a szoftvercég eddigi legkiterjedtebb leépítési intézkedése – írja a The Wall Street Journal. A lépés a teljes dolgozói állomány körülbelül nyolc százalékát, közel 600 alkalmazottat érint, korábban a vállalat januárban 284, tavaly júniusban pedig 200 embertől vált meg. Az ügyhöz közeli források szerint a cég a következő években eddigi 58 irodájából közel 20-at zárhat be.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A korábbi leépítések kapcsán a Unity megjegyezte, hogy nem csupán a gazdasági környezet indokolja a költségoptimalizálást, hanem az ironSource-szal való 4,4 millió dolláros összeolvadás miatt megnövekedett szakemberállományt is optimalizálni szeretné. A Unity részvényeinek értéke idén eddig 11 százalékot esett.

Az elmúlt hónapokban sem csillapodott a tavaly erősödő tömeges elbocsátási trend a techcégeknél, a Google, a Microsoft, az Amazon és a Meta mellett márciusban az Electronic Arts, a Riot Games, a Tencent is újabb körben épített le embereket. A jelenségről korábban itt írtunk bővebben.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 6. 14:36

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.