Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. május 3. 11:44

Ismét meglendítette a kaszát a Unity a dolgozók felett

Egy év alatt a harmadik leépítési kör jön a szoftvercégnél, ami egyben az eddigi legfájdalmasabb is a dolgozók számára.

Egy éven belül már harmadszorra bocsát el nagyobb számban dolgozókat a Unity Software Inc., ami egyben a szoftvercég eddigi legkiterjedtebb leépítési intézkedése – írja a The Wall Street Journal. A lépés a teljes dolgozói állomány körülbelül nyolc százalékát, közel 600 alkalmazottat érint, korábban a vállalat januárban 284, tavaly júniusban pedig 200 embertől vált meg. Az ügyhöz közeli források szerint a cég a következő években eddigi 58 irodájából közel 20-at zárhat be.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

A korábbi leépítések kapcsán a Unity megjegyezte, hogy nem csupán a gazdasági környezet indokolja a költségoptimalizálást, hanem az ironSource-szal való 4,4 millió dolláros összeolvadás miatt megnövekedett szakemberállományt is optimalizálni szeretné. A Unity részvényeinek értéke idén eddig 11 százalékot esett.

Az elmúlt hónapokban sem csillapodott a tavaly erősödő tömeges elbocsátási trend a techcégeknél, a Google, a Microsoft, az Amazon és a Meta mellett márciusban az Electronic Arts, a Riot Games, a Tencent is újabb körben épített le embereket. A jelenségről korábban itt írtunk bővebben.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról