Szerző: Koi Tamás

2023. április 7. 09:15

Erős alternatívát kapott itthon a Street View

A Google Mapshez tartozó utcakép-szolgáltatás, a Street View tizenhárom év után megkapta hazánkban is az Apple-féle megfelelőjét, a Look Aroundot.

Nagypénteken a próbaüzemet követően hat országban (Magyarország mellett Ausztria, Horvátország, Csehország, Szlovénia és Lengyelország) elindult az új Apple Maps nézet, mely mindenki számára elérhetően kínál részletesebb és nem utolsósorban látványosabb tájékozódási lehetőséget.

img_1856

img_1857

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Az új nézettel együtt élesedett a fent felsorolt országokban (kivéve Ausztriát) a Google Street View Apple-féle alteregója, a Look Around is.

Az Apple látszólag teljes útadatbázissal indul itthon is, vagyis a rögtönzött tesztek alapján nem csak a nagyvárosok utcaképeit lehet böngészni - éppúgy kötelező személyiségjogi kitakarások mellett, mint a Street View esetében - hanem a kistelepüléseket is akár. 

A felvételek egyébként jellemzően legalább kétévesek, és egyelőre kérdés, hogy az Apple mennyire gyakran fotóztatja majd le a régió országait (az itthon 13 éve elérhető Street View márciusban kezdett ismét fotózni egyes magyarországi régiókban). 

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról