Szerző: Koi Tamás

2023. április 7. 09:15

Erős alternatívát kapott itthon a Street View

A Google Mapshez tartozó utcakép-szolgáltatás, a Street View tizenhárom év után megkapta hazánkban is az Apple-féle megfelelőjét, a Look Aroundot.

Nagypénteken a próbaüzemet követően hat országban (Magyarország mellett Ausztria, Horvátország, Csehország, Szlovénia és Lengyelország) elindult az új Apple Maps nézet, mely mindenki számára elérhetően kínál részletesebb és nem utolsósorban látványosabb tájékozódási lehetőséget.

img_1856

img_1857

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Az új nézettel együtt élesedett a fent felsorolt országokban (kivéve Ausztriát) a Google Street View Apple-féle alteregója, a Look Around is.

Az Apple látszólag teljes útadatbázissal indul itthon is, vagyis a rögtönzött tesztek alapján nem csak a nagyvárosok utcaképeit lehet böngészni - éppúgy kötelező személyiségjogi kitakarások mellett, mint a Street View esetében - hanem a kistelepüléseket is akár. 

A felvételek egyébként jellemzően legalább kétévesek, és egyelőre kérdés, hogy az Apple mennyire gyakran fotóztatja majd le a régió országait (az itthon 13 éve elérhető Street View márciusban kezdett ismét fotózni egyes magyarországi régiókban). 

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról