:

Szerző: Koi Tamás

2022. április 1. 09:15

Lehet, hogy a pandémia végleg kinyírta az egyik legnagyobb gaming expót

Idén sem online, sem fizikai formában nem rendezik meg a játékipar egyik legnagyobb, legpatinásabb eseményét, az E3 Expót, ezzel egyszersmind a nagy játékipari rendezvények jövőjét is többen elkezdték megkérdőjelezni.

Az Electronic Entertainment Expo, vagyis az E3 évtizedek óta a világ egyik legnagyobb játékipari kiállításának számít, ahol a kiadók és gyártók rendszerint a néhány hónap távlatában megjelenő újdonságaikat leleplezik. A show, mely 27 éve minden esztendőben szórakoztatta a világ minden tájáról sereglő gamereket, idén biztosan elmarad.

Mint oly sok minden, több ezres, tízezres látogatószámmal rendelkező rendezvényt, úgy az E3 sorsát is a koronavírus világjárvány határozta meg az elmúlt két évben. Az expo nem először maradt már el a járványhelyzet miatt, így 2020-ban sem tartották meg a rendezvényt, 2021-ben pedig csak online, virtuálisan lehetett látogatni az E3-at.

e3_warp

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Bár a szervezők eredetileg újra a régi formában tartották volna meg az E3-at idén, januárban a járványhelyzet miatt végül közölték, az idei esemény is a 2021-es sorsára jut majd - mostanra pedig úgy tűnik, ettől a tervtől is elállt a szervezőcsapat.

Egyes játékipari bennfentesek az E3 idei elkaszálásával máris az egykor tömegek által látogatott nagy játékipari kiállítások végleges alkonyát jósolják, és úgy tűnik, a játékipar nagyjai is többé-kevésbé erre rendezkedtek be az utóbbi években, így a kiadók ma már jellemzően inkább saját (online) eseményeiken mutatják be újdonságaikat.

Ennek ugyanakkor ellentmondhat, hogy a szervezők már korábban közölték, a 2023-as E3-at meg szándékoznak tartani, az esemény online és offline egyaránt látogatható lesz a tervek szerint.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 23:56

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.