Szerző: Hlács Ferenc

2020. augusztus 5. 12:57

A Google megkezdte a Play Music leállítását

Év végéig lehet átmenekíteni a zenéket és lejátszási listákat a YouTube Music felületére.

Elindult a heti kraftie hírlevél!

Rapid IT karrier tippek és trendek szerdánként az inboxodban.

Elindult a heti kraftie hírlevél! Rapid IT karrier tippek és trendek szerdánként az inboxodban.

A Google májusban jelentette be, hogy bezárja Google Play Music zenestreaming szolgáltatását, amely átadja helyét házon belüli riválisának, a YouTube Musicnak. Akkor a cég még nem árulta el, pontosan mikor húzza le a rolót a szolgáltatás, most azonban bejelentette, augusztus végétől nem lehet majd új zenéket fel- és letölteni a Play Musicból, illetve az előrendelések is vásárlások lehetősége is megszűnik.

Szeptembertől Új-Zélandon és Afrikában már nem tudnak majd zenét streamelni a szolgáltatáson keresztül a felhasználók, akiket októberben követ a globális piac többi része. Az összeállított lejátszási listák, feltöltések és vásárlások ekkor sem vesznek el, decemberig azonban ezeket mindenkinek át kell vinnie a YouTube Music felületére - amely év végén teljesen leváltja majd a Play Musicot. A vállalat a tartalmak importálásáról az új felületre már korábban részletes tájékoztatót tett közzé.

Mik azok a sötét mintázatok, vagy ahogy az angol nevezi őket, dark patternek? Miért találkozunk egyre többször velük és mit tehetünk, hogy ne kerüljünk a csapdájukba?

a címlapról