:

Szerző: Hlács Ferenc

2020. május 29. 12:25

Újraéleszti elfeledett Plus helymeghatározó kódjait a Google

A földrajzi hely jelölésére használt karaktersorok a Mapsban jól látható helyet kapnak.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

Egyszerűsítené a tartózkodási hely megosztását a Google, a cég térképalkalmazásában könnyebben elérhető helyre költöztetett Plus kódok segítségével. Nem új megoldásról van szó, a Plus kódokat a keresőóriás közel öt évvel ezelőtt vezette be: azok az adott földrajzi helyet a pontos cím, vagy koordináták helyett egy rövid, alfanumerikus karaktersorral jelölik. A Plus kódok mostantól a Maps felületén a felhasználó saját pozícióját jelző kék pontra bökve is elérhetők, illetve megoszthatók az ismerősökkel, sőt Google keresésben is használhatók. A kódok mögött dolgozó technológia nyílt forrású, így azt külső fejlesztők is szabadon beépíthetik saját termékeikbe.

plscode

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 4. 21:54

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.