:

Szerző: Hlács Ferenc

2020. április 28. 11:55

Jönnek a Fedora Linux rendszerrel szerelt ThinkPadek

A Lenovo sokak örömére a népszerű disztribúcióval is piacra dobja egyes vállalati notebookjait.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A Dell után a Lenovo is elérhetővé teszi egyes vállalati notebookjait Linux rendszerrel előre telepítve. A ThinkPad széria néhány modellje egész pontosan a Fedora 32 Workstationnel a fedélzetén lesz megvásárolható, amelyhez a cég kiterjedt támogatást is biztosít. A Linux Community Series pilot programba elsőként a ThinkPad P1 Gen2, a ThinkPad P53, illetve a ThinkPad X1 Gen8 notebookok kerülnek be, amelyek már "Fedora Editionként" is megvásárolhatók lesznek. A Lenovo nem zárja ki, hogy a listát a jövőben további modellekkel bővíti. A kínai gyártó a Fedora disztribúció mögött álló Red Hattel együttműködve dobja piacra az eszközöket, amelyek kizárólag a hivatalos Fedora repositorykból származó szoftvereket tartalmaznak majd.

00:36
 

Fedora Lenovo Laptops

Még több videó

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 06:20

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.