Szerző: Habók Lilla

2016. augusztus 24. 13:32

Felvásárolja az Instapapert a Pinterest

Az Instapaperrel bővíti sorait a Pinterest - a hasonló funkciókkal rendelkező app bekebelezése azonban csak egy a cég újonnan kezdett, nagyszabású fejlesztései közül. Az alkalmazás beolvasztása mellett vállalat natív videólejátszóval és vásárlást ösztönző szolgáltatásokkal is készül.

A képmegosztó szolgáltatásáról ismert Pinterest felvásárolja az írott dokumentumokra specializálódott Instapapert, hogy tovább bővítse a megosztható tartalmak körét. Az Instapaperre ennek megfelelően mától nem lehet feliratkozni, a cég a jelenlegi felhasználóit november 1-ig átvezeti a Pinterest felületére, ahol valószínűleg fokozatosan megjelennek majd a szolgáltatásból átemelt funkciók.

Bár ez kevésbé köztudott, egyes online cikkeket "pinelni" vagy közzétenni már 2013 óta lehet az oldalon. Elérhetőek többek közt üzleti-, technológiai-, politikai és zenei hírgyűjtemények, például a Mashable vagy a The New York Times Pinterest profiljain. A szerkesztett tartalmak bővülnek várhatóan az Instapaper által kínált témákkal, a cikkek mellett akár receptekkel, dalszövegekkel vagy bármilyen írott művel. A dokumentumokhoz jegyzetek is fűzhetők és kiemelhetők a lényeges részek - ez az a funkció, amit a Pinterest jelenleg nem tud, de a helyzet valószínűleg rövidesen változik majd.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nem ez az egyetlen fejlesztési terület, amelyen a Pinterest dolgozik mostanában, a cég a trendeket követve ráállt a videós újításokra is. Az elmúlt egy évben 60 százalékkal nőtt a videók száma az oldalon - például egyszerűbb egy sportgyakorlatot vagy lakberendezést mozgóképen bemutatni mint fotón -, úgyhogy a fejlesztők natív videólejátszón és személyre szabott videóajánló rendszeren is dolgoznak. Szintén fontos lépés volt a képeken található áruk vásárlásának könnyítése, azokhoz hasonló, illetve egyedi termékek ajánlása, továbbá a vállalat néhány nappal ezelőtt jelentette be, hogy jönnek a kereskedelmi célú videók is a szolgáltatás felületére. Mary Meeker elemzése szerint a felhasználók 55 százaléka vásárlási céllal érkezik az oldalra, és csak 12 százalék használja Facebook vagy Instagram alternatívaként.

Az oldal jelenleg 110 millió havi aktív felhasználóval rendelkezik a legfrissebb adatok szerint, akik több mint 50 milliárd pint osztottak meg az elmúlt hat évében. A nők még mindig több időt töltenek Pinteresten, de arányuk csökkenést mutat, jelenleg 71 százalékban uralják a szolgáltatást. A fejlesztések iránya sem véletlen, a felhasználók több mint 14 millió cikket osztanak meg és közel 2 millióan vásárolnak is a felületen - naponta. A céget a 2015-ös befektetői kör után 11 milliárd dollárra értékelték, ami nagy ugrás volt a 2014-es 5 milliárdhoz képest. Nem nehéz elképzelni, hogy ez az összeg tovább fog növekedni, ha a Pinterest megvalósítja az összes videóval, vásárlással és az intapaperes funkciókkal kapcsolatos fejlesztést.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról