Szerző: Koi Tamás

2014. december 8. 16:15

A UPC is elindította korlátlan videotékáját

Immár a UPC Magyarország kínálatában is elérhető havi előfizetéses rendszerben, korlátlan kölcsönzést lehetővé tevő online videotéka. A MyPrime szolgáltatás kínálata egyelőre nem tartalmazza az eseti díjas téka teljes választékát, de a UPC bővítést ígér.

Mostantól a UPC Magyarország digitális kábeltévés ügyfelei is elérhetik havi előfizetéses rendszerben működő, korlátlan mennyiségű film kikölcsönzését lehetővé tevő online videotékát (SVOD). A MyPrime szolgáltatás az induláskor valamivel több mint ezer órányi tartalmat kínál a UPC-előfizetőknek, havi 1490 forintos átalánydíjért cserébe. Azok az ügyfelek, akik a prémium szolgáltatásokat tartalmazó Trio L és Trio XL csomagra fizetnek elő, a MyPrime díjmentesen jár.

A MyPrime videótár már az induláskor közel 300 ismert és közkedvelt filmsikert, 500 órányi tévésorozatot és 150 óra gyermekműsort kínál a Disneyhez tartozó ABC Studios, az AXN Now, független külföldi filmstúdiók és a hazai MTVA tartalmaiból. A választék a UPC ígérete szerint folyamatosan frissül majd a jövőben. A cégnek van egyébként az egyik legnagyobb, legkurrensebb választékot nyújtó eseti díjas online tékája (VOD), a stúdiókkal azonban többnyire külön-külön megállapodás szükséges ahhoz, hogy a tartalmak a korlátlan, átalánydíjas kölcsönzési rendszerben is megjelenhessenek.


Itt tessék megnyomni

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A UPC szolgáltatásához hasonló SVOD téka az egyik legnagyobb riválisnak számító Magyar Telekomnál is megjelent korábban. A Telekom havi 1500 forintért cserébe biztosít "évente közel 500 órányi" SVOD-tartalmat, melyek katalógusát rendszerint havonta aktualizálja a szolgáltató. A MoziKlub névre keresztelt szolgáltatás egyelőre az interaktív tévészolgáltatásokra előfizető ügyfelek számára érhető el, és noha a Telekomnak már létezik többképernyős platformja, a kínálat megtekintése jelenleg csak a szolgáltató által biztosított beltéri egységeken keresztül van lehetőség.

A szolgáltatók SVOD-tékáinak megjelenése, illetve a kínálat bővítése egyre időszerűbbé válik napjainkban, amikor az olyan nagy, nemzetközi szolgáltatások, mint például a Netflix hazai megjelenése a küszöbön áll. A világ egyik legnagyobb online videotékája idén kezdett jelentős európai terjeszkedésbe, bár Kelet-Európa ebből a körből egyelőre kimaradt.

A Netflix szolgáltatófüggetlen over-the-top rendszer, használatához gyakorlatilag csak kellően gyors internetkapcsolat szükséges, mivel az SVOD-téka végberendezések széles körét támogatja, kezdve az okostelefonoktól a tableteken át a játékkonzolokig. A Netflix havi előfizetési díja a legtöbb európai országban 8 euró, vagyis napi árfolyamon átszámítva csaknem 2500 forint.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról