Szerző: Hlács Ferenc

2014. május 14. 11:26

Nyártól Kinect nélkül is kapható lesz az Xbox One

Kinect nélkül is árulni kezdi Xbox One konzolját a Microsoft. A 100 dollárral olcsóbb kiszerelés júniustól lesz megvásárolható, emellett az Xbox Live is átalakul, többek között a Netflix és az HBO Go szolgáltatások igénybevételéhez nem lesz többé szükség Gold előfizetésre.

Hamarosan Kinect szenzor nélkül is megvásárolható lesz a Microsoft legújabb, Xbox One konzolja. A vállalat a készülék júniustól megjelenő lecsupaszított változatától azt reméli, azonos áron már képes lesz felvenni a versenyt az eladásokban egyelőre jóval előrébb tartó rivális PlayStation 4-gyel. Azzal, hogy a Kinectet kiveszi a dobozból a Microsoft 100 dollárt nyír le a konzol 499 dolláros árából, így az 399 dollárért, a Sony termékével nagyjából megegyező áron lesz kapható.

A vállalat ezen felül az Xbox Live-ot sem hagyja érintetlenül. A szolgáltatás havi 10 dollárért igénybe vehető Gold verziója júniustól egy "Games with Gold" opcióval is kiegészül, amellyel a felhasználók havi egy vagy két videojátékot ingyen kapnak meg. Hasonlóval már az előző generációs Xbox 360 tulajdonosai is találkozhattak, fontos különbség azonban, hogy az Xbox One-ra kapott ingyenes címek csak addig játszhatók, amíg fennáll az előfizetés. Ezzel a konstrukció a Microsoft szerint a kedvezőbb feltételeket jelent a kiadóknak, így pedig frissebb játékok lehetnek díjtalanul elérhetők.

A Gold-felhasználók továbbá számos egyéb kedvezményre is számíthatnak, egyes játékoknál ez akár 50-75 százalékkal alacsonyabb árat is jelenthet a következő hónapokban. Mindezek mellett fontos újítás, hogy - ugyancsak júniustól - a Netflix, Hulu Plus és HBO Go szolgáltatások igénybevételéhez nem lesz többé szükség Gold előfizetésre, azok a mezei Live-on keresztül bárki számára használhatók lesznek.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Egyelőre úgy tűnik, a piac tetszését nem igazán nyerték el a Microsoftnak a konzol megjelenése előtt felvázolt elképzelései. Már a készülék bejelentésén, az E3 kiállításon nagy felháborodást váltott ki, hogy az folyamatos online kapcsolatot igényel, valamint hogy a rendszer korlátozza a használt játékok cseréjét. A játékosok tömeges negatív visszajelzéseire hallgatva a vállalat gyorsan igyekezett is javítani a fentieken, eltörölte a naponta szükséges Xbox Live bejelentkezést, illetve az egyes játékok felhasználókhoz kötését is, így azok az előző generáció címeihez hasonlóan eladhatók és ajándékozhatók maradtak. Ennek dacára a már a megjelenés előtt kiváltott rossz szájíz többekben megmaradt, továbbá a konkurenciához képest magas ár is sokakat eltántoríthatott a vásárlástól.

A Micorosoft most úgy látszik, mindent megtesz, hogy behozza lemaradását a Sonyval szemben, a PS4 ugyanis elég hamar átvette a vezetést, idén áprilisig mintegy hétmillió kelt el belőle, kétmillióval több, mint az Xbox One-ból (igaz, sokkal több országban is árulták). A Kinect nélküli kiadással a cég kockázatot is vállal, az ugyanis visszafelé is elsülhet, elriaszthatja a fejlesztőket attól, hogy a kamerához fejlesszenek tartalmakat, miután az csak a felhasználók egy részének áll majd rendelkezésére - ugyanakkor jelenleg sem használja túl sok játék a kiegészítőt, így a váltás akár fájdalommentes is lehet és az alacsonyabb ár jelentősen felpörgetheti a keresletet a gép iránt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról