Szerző: Hlács Ferenc

2014. január 8. 10:46

4,2 millió PlayStation 4 és 3 millió Xbox One fogyott eddig

Több mint egymillió darabbal előzte meg a PlayStation 4 az Xbox One eladásait 2013-ban a cégek által publikált adatok szerint. A japán a CES-en egy felhőalapú játékszolgáltatást is bejelentett, amellyel a legújabb játékok a konzol előző generációjára, vagy akár okostelefonra és televízióra is streamelhetők.

Több mint 4,2 millió PlayStation 4 konzolt adott el a Sony tavaly világszerte, ezzel jócskán megelőzve a Microsoft rivális Xbox One konzolját, amelyből 2013-ban 3 millió talált gazdára. A két konzol november végén került a boltokba, és igen jól indítottak: 24 óra alatt mindkettőből több mint egymillió darabot adtak el - a PS4 azóta megszerzett előnyéhez ugyanakkor az is hozzájárul, hogy a készülék 48 országban érhető el, míg az Xbox One ennek kevesebb mint harmadában, 13-ban.

A Sony konzoljára készült szoftverekből eddig összesen 9,7 milliót értékesítettek, ami magában foglalja a lemezen megvásárolt és a letöltött tartalmakat is. A legnépszerűbb címek a Call of Duty: Ghosts, az Assasin’s Creed IV: Black Flag és a Battlefield 4 voltak. A vállalat szerint emellett a PlayStation Plus előfizetők száma is legalább 90 százalékot ugrott a konzol legújabb generációjának megjelenése óta, és a felhasználók már több mint 1,7 millió játékot közvetítettek a Twitch vagy Ustream platformokon keresztül. Az üzleti év végére, azaz idén márciusra a Sony 5 millió eladott konzolra számít - a Microsoft egyelőre nem közölt hasonló becsléseket.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A japán vállalat nem csak számokkal készült a Las Vegas-i CES-re, a kiállításon egy cloudalapú játékszolgáltatást is bejelentett. A PlayStation Now segítségével a felhasználók a streamelve játszhatnak nemcsak PS4-en, de az előző generációs PS3-on vagy PlayStation Vitán, sőt akár tévéken, tableteken és okostelefonokon is. A platform a Gaikai cloud-technológiájára épül, amelyet a Sony 2012-ben vásárolt fel. A szolgáltatásban lehetőség lesz több játékra előfizetni, de egyet-egyet is kikölcsönözhetünk.

A PlayStation Now zárt bétaverziója január végén indul, a felületén játszott játékok pedig gyakorlatilag úgy működnek mint bármilyen online videó - az igazi munkát a Sony szerverei végzik. Ennek köszönhetően használatához nincs szükség erős helyi hardverre vagy égbekiáltóan gyors internetkapcsolatra, elég ha a késleltetés alacsony a zökkenőmentes irányítás végett. A cég emellett egy a tévéket célzó felhőszolgáltatást is bejelentett, amelyen az élő adás és a kiválasztott filmek megtekintése mellett az egyes tévéműsorok rögzítésére is lehetőség van.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról