Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

4,2 millió PlayStation 4 és 3 millió Xbox One fogyott eddig

Hlács Ferenc, 2014. január 08. 10:46
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Több mint egymillió darabbal előzte meg a PlayStation 4 az Xbox One eladásait 2013-ban a cégek által publikált adatok szerint. A japán a CES-en egy felhőalapú játékszolgáltatást is bejelentett, amellyel a legújabb játékok a konzol előző generációjára, vagy akár okostelefonra és televízióra is streamelhetők.

Több mint 4,2 millió PlayStation 4 konzolt adott el a Sony tavaly világszerte, ezzel jócskán megelőzve a Microsoft rivális Xbox One konzolját, amelyből 2013-ban 3 millió talált gazdára. A két konzol november végén került a boltokba, és igen jól indítottak: 24 óra alatt mindkettőből több mint egymillió darabot adtak el - a PS4 azóta megszerzett előnyéhez ugyanakkor az is hozzájárul, hogy a készülék 48 országban érhető el, míg az Xbox One ennek kevesebb mint harmadában, 13-ban.

A Sony konzoljára készült szoftverekből eddig összesen 9,7 milliót értékesítettek, ami magában foglalja a lemezen megvásárolt és a letöltött tartalmakat is. A legnépszerűbb címek a Call of Duty: Ghosts, az Assasin’s Creed IV: Black Flag és a Battlefield 4 voltak. A vállalat szerint emellett a PlayStation Plus előfizetők száma is legalább 90 százalékot ugrott a konzol legújabb generációjának megjelenése óta, és a felhasználók már több mint 1,7 millió játékot közvetítettek a Twitch vagy Ustream platformokon keresztül. Az üzleti év végére, azaz idén márciusra a Sony 5 millió eladott konzolra számít - a Microsoft egyelőre nem közölt hasonló becsléseket.

A japán vállalat nem csak számokkal készült a Las Vegas-i CES-re, a kiállításon egy cloudalapú játékszolgáltatást is bejelentett. A PlayStation Now segítségével a felhasználók a streamelve játszhatnak nemcsak PS4-en, de az előző generációs PS3-on vagy PlayStation Vitán, sőt akár tévéken, tableteken és okostelefonokon is. A platform a Gaikai cloud-technológiájára épül, amelyet a Sony 2012-ben vásárolt fel. A szolgáltatásban lehetőség lesz több játékra előfizetni, de egyet-egyet is kikölcsönözhetünk.

A PlayStation Now zárt bétaverziója január végén indul, a felületén játszott játékok pedig gyakorlatilag úgy működnek mint bármilyen online videó - az igazi munkát a Sony szerverei végzik. Ennek köszönhetően használatához nincs szükség erős helyi hardverre vagy égbekiáltóan gyors internetkapcsolatra, elég ha a késleltetés alacsony a zökkenőmentes irányítás végett. A cég emellett egy a tévéket célzó felhőszolgáltatást is bejelentett, amelyen az élő adás és a kiválasztott filmek megtekintése mellett az egyes tévéműsorok rögzítésére is lehetőség van.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.