Szerző: Hlács Ferenc

2013. november 15. 16:07

Új üzleti notebookok az Acertől

Új csúcskategóriás notebookokkal készül az ünnepekre az Acer. A TravelMate P645 ultrabook és termetesebb testvére, a P455 negyedik generációs Intel Core processzorral, illetve Full HD kijelzővel is megvásárolhatók, amelyekhez AMD Radeon HD 8750 GPU társul. A készülékekkel a gyártó elsősorban a vállalati felhasználókat célozza.

Új, csúcskategóriás üzleti laptoppal veszi célba a vállalati felhasználókat az Acer. A TravelMate P645 üzleti ultrabook széria modelljei 14,6 hüvelykes kijelzőt kaptak, amely 1366x768, vagy 1920x1080 pixel felbontással választható. A készülékekben Intel Haswell processzor ketyeg, ami kiviteltől függően Core i5 vagy Core i7 is lehet. A notebookok 12 gigabájt RAM-mal és maximum 256 gigabájtos SSD-vel érhetők el. A Full HD kijelzővel érkező modellek emellett egy 2 gigabájtos AMD Radeon HD 8750M GPU-val is kiegészülnek, míg a kisebb felbontású darabokban az integrált Intel HD Graphics 5000 vezérlőt találjuk.

Erős és biztonságos

A magnézium-alumínium ötvözet burkolattal ellátott üzleti laptop rendkívül könnyű, kevesebb mint 1,5 kilogrammos, Bluetooth 4.0 és NFC csatlakozásra is képes, emellett USB 3.0, illetve 2.0, DisplayPort, DVI, HDMI és VGA aljzat is helyet kapott rajta. Az ultrabook továbbá olyan hasznos funkciókkal is kiegészül mint az ujjlenyomat-olvasó, a billentyűzetvilágítás és a 720p felbontású webkamera.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A P645-öt emellett számos biztonsági megoldással is ellátták: a Windows 8.1, Windows 8 Pro, Windows 8, illetve Windows 7 operációs rendszerrel is választható notebookon előre telepíve találjuk az Acer ProShield Managert, azaz a gyártó saját biztonsági szoftvercsomagját. Utóbbi lehetőséget ad a bootolás előtti azonosításra, illetve a Personal Secure Drive segítségével a tárolt adatok titkosítására is.

A gyártó azonban a testesebb laptopok terén sem maradt tétlen: TravelMate P455 szériája ugyancsak meggyőző specifikációkat vonultat fel. A készülék 14 és 15,6 hüvelykes változatban is elérhető lesz, ennek megfelelően 1366x768, vagy 1920x1080 pixeles felbontással. A legolcsóbb konfigurációba Intel Pentium, a borsos árú verziókba pedig negyedik generációs Intel Core i7 processzor is választható, ami mellé akár 16 gigabájt RAM-is befér.

A megfelelő tárolókapacitásról egy akár 256 gigabájtos SSD, és egy 500 gigabájtos, vagy 1 terabájtos merevlemez gondoskodik. A notebook Intel HD 4400 grafikus chippel, vagy a P645-nél is látott AMD GPU-val érkezik, kijelzőtől függően. Az Acer legújabb üzleti ultrabookja, és vaskosabb testvére hazánkban még idén a boltokba kerül, és bár pontos árat egyelőre nem tudni, várhatóan a négyszázezer forintos kategória környékén mozognak majd.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról