Szerző: Bodnár Ádám

2012. szeptember 12. 16:07

Kedvezményes Office-frissítési program indul októberben

A Windows 7-hez hasonlóan az Office 2010 vásárlói is olcsóbban kapják meg a szoftver következő generációját, október közepén indul az upgrade program, írja az All About Microsoft blog.

A nyáron indult el az a frissítési program, amelynek keretében a Windows 7-tel PC-t vásárló felhasználók kedvezményes áron vehetik meg az október 26-án érkező Windows 8-at. Az Office-hoz is ilyen programot fog indítani hamarosan a cég.

Az All About Microsoft blog bennfentes forrása szerint október 19-én indul majd el az Office frissítési program, amelynek keretében az Office 2010-et vásárlók kapnak jogosultságot az Office 2013 kedvezményes megvásárlására. Bővebb részletek egyelőre nem ismertek: egyelőre nem tudni, pontosan mikor érkezik az új Office, azt sem, hogy pontosan milyen kiadások lesznek belőle és hogy mennyibe kerülnek, valamint hogy milyen Office 2010 változatok vesznek részt a programban. A Windows 8 kedvezményes frissítési lehetőség csak magánszemélyek számára elérhető, feltehetően nem lesz ez másképp az Office-nál sem, így alighanem csak az otthoni és tanulói felhasználásra szánt csomagokról lehet olcsón Office 2013-ra áttérni.

Az All About Microsoft mindössze arról értesült, hogy a program 2013. április végéig él - ebből viszont kikövetkeztethető, hogy eddigre az Office 2013 biztosan piacon lesz már. A blog úgy tudja, az új Office kódját még idén novemberben véglegesíti a Microsoft, vagyis ettől kezdve elérhető lesz a fejlesztők (MSDN- és TechNet-előfizetők), partnerek és a mennyiségi licencvásárlók számára, kiskereskedelmi forgalomba pedig februárban kerül.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Az akció célja ugyanaz mint a Windows esetében: az új változat érkezése előtt ne csökkenjen az érdeklődés a régi iránt, annak vásárlói ne érezzék magukat "átverve", amiért néhány hónappal vagy héttel az Office 2010-es verzióját kapták csak meg. Az Office 2010 esetében is volt ilyen frissítési program, amely az Office 2007 vásárlói számára élt hét hónapon át és ingyenes áttérést biztosított az új verzióra. Hogy az Office 2010-ről az áttérés ingyenes lesz-e, egyelőre nem tudni.

Ha a Windows 8 példájából indulunk ki, egy jelképes összeget valószínűleg el fog kérni a Microsoft a frissítésért. A Windows 8 esetében a kedvezményes program résztvevőinek regisztrálniuk kell operációs rendszerüket a Microsoftnál, ehhez meg kell adniuk PC-jük adatait, a vásárlás helyét és idejét, valamint saját elérhetőségüket. A Windows 8 október 26-i megjelenésekor a jogosult vásárlók megkapják az új operációs rendszer letöltésére mutató linket és az aktiváló kulcsot, ezért pedig 15 eurót kell fizetniük - a pontos forintos összeget a bankkártyát kibocsátó bank napi árfolyama alapján számítják.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról