Szerző: Bodnár Ádám

2011. február 15. 09:41

Sok frissítést kap idén a Windows Phone 7

A Mobile World Congress nyitónapján Steve Ballmer bejelentette a Windows Phone 7 idén várható újdonságait. A Microsoft mobil platformja, amelyet nemrég a Nokia is felkarolt, jövő hónapban megkapja a sokak által várt copy-paste funkciót, az év hátralevő részében pedig további új képességekkel bővül.

2011 során számos "jelentős" frissítés érkezik a Windows Phone 7 platformhoz, amelyek kiterjesztik az operációs rendszer képességeit, hangzott el a Mobile World Congressen. Az első nagyobb csomag márciusban esedékes, ez hozza el a Windows Phone 7-re a copy-paste funkciót, amelyet sokan jogosan hiányolnak az operációs rendszerből, illetve végre bekerül a CDMA hálózatok támogatása, amely nyomán a Windows Phone 7 készülékek megjelenhetnek az amerikai Sprint és Verizon szolgáltatók kínálatában.

Copy-paste, Twitter, Office, multitasking

Hogy pontosan hány frissítés lesz és milyen ütemezésben érkeznek, arról nem közölt részleteket a Microsoft, csak annyi ismert, hogy melyik új képesség nagyjából mikor jelenik meg. A tervek szerint 2011 során bekerül a Windows Phone 7 névjegyzékébe, vagyis a People Hubba a Twitter-integráció, így a felhasználók az ismerőseiknek nem csak a facebookos, hanem a twitteres aktivitását is nyomon tudják követni közvetlenül a People Hubból, illetve Twitteren keresztül üzenetet is tudnak küldeni nekik.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Újdonság lesz még idén az Office teljes integrálása a SkyDrive-val. A Windows Phone 7 jelenleg csak a OneNote dokumentumok elérését támogatja közvetlenül a SkyDrive-ról, a frissítés után az online tárhelyen elhelyezett Word, Excel és PowerPoint állományok is megnyithatók, szerkeszthetők és menthetők lesznek. Emellett szintén idén érkezik a multitasking-támogatás is a külső fejlesztők által készített alkalmazások számára - ezzel kapcsolatban Ballmer megemlítette, hogy már 8 ezer felett jár a hivatalos piactérről elérhető programok száma.

IE9 mobilon

Az év egyik fontos mozzanata lesz a Windows Phone 7 számára egy vadonatúj böngésző érkezése. Az Internet Explorer Mobile 9 az ígéretek szerint mindazokat a képességeket tartalmazni fogja mint az asztali verzió, így a HTML5 támogatást, a megjelenítés hardveres gyorsítását, valamint több biztonsági funkciót, köztük a felhasználók online aktivitását a hirdetők elől elrejtő "no track" képességet, illetve a SmartScreen szűrőt. Az IE9-et tartalmazó frissítés az év közepén érkezhet a Windows Phone 7-re, további részleteket a tavaszi MIX konferencián árul majd el a Microsoft.

A Windows Phone 7 egyik fontos versenyelőnye lehet a piacon a játéktámogatás és az integráció az Xbox LIVE szolgáltatással. A Microsoft elgondolásai szerint a telefont a Kinecttel is össze lehet kapcsolni és a mobilon látható avatart mozgással irányított játékokba lehet bevonni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról