:

Szerző: jimi

2001. szeptember 2. 01:28

Megjelent a Tanuljuk meg a PHP használatát 24 óra alatt című könyv magyar nyelvű kiadása

[Kiskapu] Megjelent a Tanuljuk meg a PHP használatát 24 óra alatt című magyar nyelvű könyv, amelyet már gyaníthatóan nagyon sokan vártak.

[Kiskapu] Megjelent a Tanuljuk meg a PHP használatát 24 óra alatt című magyar nyelvű könyv, amelyet már gyaníthatóan nagyon sokan vártak.

A munka 560 oldalon keresztül szól a PHP nyelv rejtelmeiről, ami egy olyan parancsnyelv, amely hasonlóan a Perlhez, az ASP-hez és a Javához, dinamikus webes alkalmazások kialakítását teszi lehetővé.

A könyv megpróbál a PHP használatával kapcsolatosan minél több információt megosztani az olvasókkal, de ez sajnos az oldalszám korlátai miatt csak részben sikerül. Éppen ezért ne várjunk egy teljes leírást, arra a megfelelő helyekről letölthető egy elektronikus dokumentum. A szerző megpróbálkozott olyan stílusban írni és annyi magyarázatot elhelyezni a megoldások mellé, amely egy kezdő, a parancsnyelvek világában járatlan felhasználó számára is elegendő.

A könyvben a PHP nyelv 4-es verziója kerül terítékre. A fejezetekhez nincs szükség programozói ismeretekre, de amennyiben ilyennel rendelkezünk, a haladás könnyebbé és gyorsabbá válhat. A PHP mellett szükség van némi HTML ismeretre is, mivel maga a PHP egy webre szánt programnyelv.

A kötetben kiemelt szerepet kapott a PHP4 adatbáziskezelő képességeinek bemutatása, mely fejezet a MySQL ingyenes adatbáziskezelőre épít. Megtalálhatjuk röviden az SQL nyelv rövid összefoglalását is, de a kezdőknek esetleg szükségük lehet további információ beszerzésére.

A könyv négy fő fejezetből áll:

  • Bevezető, a PHP alapjai.
  • A második részben a különböző szolgáltatások bemutatását olvashatjuk el. Ez a fejezet különösen akkor hasznos, amennyiben nem rendelkezünk programozási ismeretekkel.
  • A harmadik részben a PHP 4 lehetőségei kerülnek terítékre. Megtalálhatjuk itt a függvények leírását, valamint különböző feladatok megoldásait.
  • Az utolsó részben egy működőképes példaprogramot mutat be a szerző.
  • A könyv ára 3920 Ft, ami egy ilyen információtartalommal rendelkező munka esetében egyáltalán nem nevezhető soknak. Amennyiben a könyvvel kapcsolatos részletekre vagyunk kíváncsiak, akár online is tájékozódhatunk, és egyben meg is rendelhetjük a munkát:

    Matt Zandstra -- tanuljuk meg a PHP használatát 24 óra alatt

    Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

    a címlapról

    Hirdetés

    Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

    2024. május 3. 03:45

    A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.