Szerző: Bőle György

2023. január 13. 10:50

Csapdák és buktatók a modern C++-ban

A C++ programozási nyelv rohamos fejlődésen megy át 2011 óta: háromévente jelennek meg új verziók. Az új elemek azonban új potenciális hibákat vezettek be.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Az új nyelvi elemek, mint pl. C++11 variadic template-ek és lambdák, a C++17 class template argumentum deduction és új szabványos osztályok, a C++20 concept-ek egyre hatékonyabbá és biztonságosabbá teszik a fejlesztést. Ugyanakkor ismert szabály a nyelvben, hogy a "szabványbizottság nem hozhat olyan szabályt, amely megakadályozná a programozót, hogy lábon lője magát". Az új nyelvi elemek új hibalehetőségeket vezettek be. Porkoláb Zoltán (Ericsson) a HWSW free! meetup-sorozat C++ állomásán elhangzott és alább megtekinthető nagyobb lélegzetvételű előadásában ezekből válogatott ki egy csokorral.

40:11
 

Csapdák és buktatók a modern C++-ban

Még több videó

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GITHUB

0

Elérhetővé vált a GitHub Copilot Enterprise

2024. február 29. 11:34

Az előzetes után általánosan hozzáférhetővé vált a GitHubon a Copilot új szintje, ami a szervezetek belsős kódbázisa alapján segíti a fejlesztőket.