:

Szerző: weekly

2023. december 22. 10:05

Tényleg vesztésre állunk a csalókkal szemben?

A bankszámlatulajdonosokat érintő adathalász támadások száma az utóbbi időszakban exponenciálisan bővült és egyelőre nem látszik a folyamat vége. Miért pont most vannak felfutóban ezek a támadások, mi vethet véget nekik illetve hol és mikor kezdték a támadók alkalmazni ezeket a módszereket? Többek között ezekről beszélgetünk ebben a podcastben.

Csak az idei évben eddig óriási összegű kárt okoztak az adathalász támadások a magyar bankszámlatulajdonosoknak, a növekedési trendnek pedig úgy tűnik, nem lehet megálljt parancsolni.

A csalók egyre agyafúrtabb módszerei még a legéberebbek figyelmét is elaltatják olykor, de van-e rá esély, hogy az átlagembert érő adathalász támadásokat a jövőben kivédjük, és ha igen, hol kell kezdeni ezt a védekezést?

Többek között erről beszélgettünk vendégeinkkel, Makay József kiberbiztonsági szakértővel és Solymos Ákos IT-biztonsági tanácsadóval, a Quadron oktatási vezetőjével.

Az adásban elhangzott cikkek, videók, tartalmak a Discord csatornánkon érhetők el, ahol még beszélgetni is tudsz velünk, és a többi hallgatóval. Adásainkat megtaláljátok a SoundCloudon, a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról