Szerző: Bőle György

2023. augusztus 25. 11:22

Nem az EU, a fájdalom hozza el a security szakmák reneszánszát

Nyakunkon a határidő, a GDPR versenyfutás után itt NIS2, az Európai Unió kiberbiztonsági direktívája. A 14. kraftie adásban azt vizsgálgattuk, vajon lecsapódik e mindez az IT biztonsági szakmák és kompetenciák iránti kereslet szintjén is.

Két vendégünkkel, Erdei Csabával és Pfeiffer Szilárddal kitárgyaltuk az új direktívát, mely sok ezer hazai cég idegeit fogja borzolni a következő egy évben, de utána is. Karrier podcast révén természetesen arra is próbáltunk előrejelzést adni, hogy vajon megnőhet-e az értéke, a megbecsültsége a security tudásnak, érdemes-e erre felé navigálni. Abban egyértelmű konszenzus volt a beszélgetés során, hogy tarthatatlan a helyzet, az IT növekedésével együtt a biztonság a legkevésbé sem skálázódott. Robbanás és reneszánsz is biztosan lesz, csak nem tudni mikor.

Az adásban elhangzott cikkek, videók, tartalmak a Discord csatornánkon érhetők el, ahol még beszélgetni is tudsz velünk, és a többi hallgatóval. Adásainkat megtaláljátok a SoundCloudon, a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, és a YouTube csatornánkon is.

A kraftie eseménysorozat állandó támogatója a Tesco Technology.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról