:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. április 19. 10:26

Az AMD eredményei jobbnak bizonyultak a vártnál

Az AMD a tegnapi tőzsdezárás után hozta nyilvánosságra első negyedéves pénzügyi eredményeit.

Az AMD a tegnapi tőzsdezárás után hozta nyilvánosságra első negyedéves pénzügyi eredményeit.

A beszámoló szerint a vállalat bevétele egy év alatt 9 százalékot növekedve elérte az 1,1 milliárd dollárt, ami 1 százalékkal magasabb az előző negyedéves adatnál. A nyereség azonban visszaesett, 2000 első negyedévéhez képest 34 százalékkal kevesebb profitot, 124,8 millió dollárt könyvelhetett el az AMD. A részvényenkénti 37 centes profit meghaladja a First Call/Thompson Financial elemzői által prognosztizált 33 centet.

A negyedév során az AMD több, mint 7,3 millió processzort adott el, amelyekből 6,5 millió volt a hetedik generációs Athlon és Duron CPU-k száma. Az AMD processzorok eladásából 661 millió dollár bevételhez jutott, ami 17 százalékkal magasabb az előző év azonos időszakához képest. A CPU-k átlagos eladási ára 90 dollár volt.

A Mercury Research felmérése szerint az AMD processzorok piaci részesedése az első negyedévben elérte a 21 százalékot. Az Intel részesedése ugyanakkor 77 százalékra esett.

Az AMD arra figyelmeztetett, hogy a hagyományosan gyenge második negyedévben a bevétel akár 10 százalékkal is csökkenhet, mindazonáltal úgy vélik, hogy tartani tudják az eladott processzorok számát.

A cég elnöke, Jerry Sanders elmondta, hogy nem kívánnak árháborúba kezdeni az Intellel. Az AMD egyszerűen azonos áron adja majd az azonos órajelű chipjeit, de nagyobb teljesítményt kínál - indokolt Sanders.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 23:42

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.