Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. december 5. 14:01

Privát üzenetekkel bővül a Strava

Már privát üzenetek is küldhetők a legnépszerűbb sportolói alkalmazásban, aminek köszönhetően a felhasználóknak nem kell külsős appokat használni a hatékonyabb kommunikációhoz.

Újabb lépést teszt a Strava sportolói közösségi szolgáltatás afelé, hogy közösségi hálózatként is erősebben megállja a helyét. A fitneszalkalmazás fejlesztője bejelentette, hogy kibővül a privát üzenetküldés lehetőségével, aminek köszönhetően a felhasználók akár csoportos csevegéseket is létrehozhatnak – ez volt eddig a Strava egyik legtöbbször kért funkciója, korábban még petíciót is indítottak a felhasználók, hogy végre valóra váljon a vágyuk.

Az ingyenes és prémium előfizetők számára egyaránt elérhető új funkció ezzel eszközt ad a sportolók számára ahhoz, hogy hatékonyabban hangolják össze tevékenységüket anélkül, hogy valamilyen külső csevegőalkalmazásra váltanának a kommunikációhoz, mondjuk a WhatsAppra. Az alkalmazás jobb felső sarkában található szövegbuborékot ábrázoló ikonra kattintva a felhasználók csevegést kezdeményezhetnek a közösségi hálózatukhoz hozzáadott felhasználókkal, vagy elnevezhető csoportchatet készíthetnek.

strava-messaging

Elindult a heti kraftie hírlevél!

Rapid IT karrier tippek és trendek szerdánként az inboxodban.

Elindult a heti kraftie hírlevél! Rapid IT karrier tippek és trendek szerdánként az inboxodban.

A már 14 éves Stravát több millió sportoló használja elsődleges tevékenységkövetőként futáshoz, biciklizéshez és tucatnyi más sporthoz. Az idők során a platform a közösségi hálózatokhoz hasonló fejlesztéseket kapott, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy útvonalakat javasoljanak és osszanak meg egymással, fotókat tegyenek közzé, vagy megjegyzéseket fűzzenek ismerőseik edzéséhez és kommentben bátorítsák őket.

Eddig a Stravát használó barátoknak jellemzően a „platformon kívül” kellett megbeszélniük, ha mondjuk egy hétvégi közös kerékpározást terveztek, vagy olyan információkat osztottak volna meg, amit nem szerettek volna nyilvánosan láthatóvá tenni, ezen változtat a beépített üzenetkezelés. Emellett szintén újítás, hogy az egyéni tevékenységek mostantól megoszthatók lesznek privát vagy csoportos csevegésben közvetlenül az adott tevékenységhez csatolt megosztás gombbal.

A felhasználók az adatvédelmi beállítások közt korlátozhatják, hogy kik küldhetnek nekik üzenetet, vagy hívhatják meg őket csoportos csevegésbe, de privát profil esetén az alapértelmezett láthatóság a mérvadó, tehát csak adott profil követői, vagy az egymást kölcsönösen követő felhasználók küldhetnek üzenetet egymásnak.

Mik azok a sötét mintázatok, vagy ahogy az angol nevezi őket, dark patternek? Miért találkozunk egyre többször velük és mit tehetünk, hogy ne kerüljünk a csapdájukba?

a címlapról